De eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona voorgestelde Lumia 520 en Lumia 720 smartphones, worden door Nokia nu ook in België gelanceerd. Eind deze maand moet de 520 beschikbaar zijn voor 179 euro: daarmee wordt dit meteen de goedkoopste Lumia-smartphone van Nokia. De 720 zal nog wat sneller verkrijgbaar zijn en komt met 349 euro in het middengamma terecht.

"Met deze twee nieuwe toestellen is ons Lumia-aanbod in België nu helemaal compleet van dure high-end toestellen, het middensegment tot de onderkant", zegt An Tips, product marketing Nokia Belux. Tips herhaalde wat ceo Stephen Elop tijdens de introductie op het Mobile World Congress ook al zei: "De innovatie van de high-end Lumia 920 wordt nu doorgetrokken naar de goedkopere modellen."

Geen 4G

Met uitzondering van 4G dan, want die connectiviteit is niet voorzien in de nieuwe 520 en 720. De Lumia 520 heeft een 4" scherm met een 1 Ghz dual core processor, 5-megapixelcamera en 8 GB geheugen. Het bevat dezelfde camera-apps van de duurdere Lumia's (Panorama, Cinemagraph e.d.), maar dan aan een instapprijs. Het toestel lijkt daarmee in het vaarwater te zitten van de Ascend W1 van Huawei: het Windows Phone 8 toestel dat in ons land een vergelijkbaar prijskaartje heeft.

De Nokia Lumia 720 is een mid-range Lumia die vooral opvalt door zijn cameramogelijkheden. Met een Carl Zeiss-lens met f1.9 aperture, kan je bijvoorbeeld ook in mindere lichtomstandigheden toch degelijke foto's maken zoals met de dure Lumia 920. Het afgerond 4,3-inch scherm met Clear Black Display zorgt daarbij ook voor goede leesbaarheid bij veel licht. De Lumia 720 beschikt over 8 GB geheugen - uit te breiden tot 64GB met micro SD-kaart - en near field communication (nfc). De 720 is overigens wel een stuk lichter en dunner dan de high-end 920.

Verkoopcijfers

De verkoop in de Lumia-reeks steeg wereldwijd met 27 procent ten opzichte van de laatste maanden van 2012, benadrukt Sebastiaan van Silfhout, managing director Nokia Benelux. In het eerste kwartaal werden 5,6 miljoen Lumia's verscheept, tegenover 4,4 miljoen in Q4/2012. Tweederde daarvan waren toestellen met Windows Phone 8. Lokale marktcijfers wou Sebastiaan van Silfhout echter niet kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat de verkoop van Lumia's ook in België tot tevredenheid stemt", aldus van Silfhout.

De eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona voorgestelde Lumia 520 en Lumia 720 smartphones, worden door Nokia nu ook in België gelanceerd. Eind deze maand moet de 520 beschikbaar zijn voor 179 euro: daarmee wordt dit meteen de goedkoopste Lumia-smartphone van Nokia. De 720 zal nog wat sneller verkrijgbaar zijn en komt met 349 euro in het middengamma terecht."Met deze twee nieuwe toestellen is ons Lumia-aanbod in België nu helemaal compleet van dure high-end toestellen, het middensegment tot de onderkant", zegt An Tips, product marketing Nokia Belux. Tips herhaalde wat ceo Stephen Elop tijdens de introductie op het Mobile World Congress ook al zei: "De innovatie van de high-end Lumia 920 wordt nu doorgetrokken naar de goedkopere modellen."Geen 4GMet uitzondering van 4G dan, want die connectiviteit is niet voorzien in de nieuwe 520 en 720. De Lumia 520 heeft een 4" scherm met een 1 Ghz dual core processor, 5-megapixelcamera en 8 GB geheugen. Het bevat dezelfde camera-apps van de duurdere Lumia's (Panorama, Cinemagraph e.d.), maar dan aan een instapprijs. Het toestel lijkt daarmee in het vaarwater te zitten van de Ascend W1 van Huawei: het Windows Phone 8 toestel dat in ons land een vergelijkbaar prijskaartje heeft.De Nokia Lumia 720 is een mid-range Lumia die vooral opvalt door zijn cameramogelijkheden. Met een Carl Zeiss-lens met f1.9 aperture, kan je bijvoorbeeld ook in mindere lichtomstandigheden toch degelijke foto's maken zoals met de dure Lumia 920. Het afgerond 4,3-inch scherm met Clear Black Display zorgt daarbij ook voor goede leesbaarheid bij veel licht. De Lumia 720 beschikt over 8 GB geheugen - uit te breiden tot 64GB met micro SD-kaart - en near field communication (nfc). De 720 is overigens wel een stuk lichter en dunner dan de high-end 920. VerkoopcijfersDe verkoop in de Lumia-reeks steeg wereldwijd met 27 procent ten opzichte van de laatste maanden van 2012, benadrukt Sebastiaan van Silfhout, managing director Nokia Benelux. In het eerste kwartaal werden 5,6 miljoen Lumia's verscheept, tegenover 4,4 miljoen in Q4/2012. Tweederde daarvan waren toestellen met Windows Phone 8. Lokale marktcijfers wou Sebastiaan van Silfhout echter niet kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat de verkoop van Lumia's ook in België tot tevredenheid stemt", aldus van Silfhout.