De Nokia N1 is een kleine tablet die zeer vergelijkbaar is met de iPad Mini. Het toestel heeft een scherm van 7,9 inch met een resolutie van 2048x1536 en zit in één stuk aluminium. Ook de plaatsing van de knoppen en camera (8 en 5 megapixel) doen meteen denken aan de tablet van Apple.

Draaibare usb-aansluiting

Interessant om te weten: de N1 gebruikt de nieuwe type-C usb-aansluiting die je langs beide kanten kan gebruiken.

Het volledige toestel weegt 318 gram. Binnenin vinden we een Intel Atum Z3580 chip met 2 gigabyte RAM en 32 gigabyte opslag.

Fins of Chinees?

"Een nieuw toestel van Nokia" deed al even wat speculatie opwaaien. Het bedrijf verkocht zijn telefoonafdeling aan Microsoft en mag daarom de komende jaren geen smartphones met dezelfde merknaam uitbrengen. Maar tablets zitten duidelijk niet in die overeenkomst.

Nokia gaf de afgelopen dagen al aan dat het zijn merknaam in licentie zou geven aan andere spelers. De N1 is daar het eerste voorbeeld van. Zo is het technisch gezien geen toestel dat werd gemaakt door Nokia, maar wel door het Chinese Foxconn met het design van Nokia.

Hoewel een kleine Android-tablet niet het meest verbazingwekkende toestel is, blijft het wel een verrassing gezien de situatie. Nokia, dat sinds enkele jaren exclusief Windows/Windows Phone gebruikt, had al langer plannen voor een Androidtablet, maar die plannen verdwenen al snel toen Microsoft de telefoonafdeling overnam.

Het toestel wordt eerst in China aangeboden voor 249 dollar plus lokale taksen. Daarna komt het naar Rusland en later in bepaalde Europese landen.

De Nokia N1 is een kleine tablet die zeer vergelijkbaar is met de iPad Mini. Het toestel heeft een scherm van 7,9 inch met een resolutie van 2048x1536 en zit in één stuk aluminium. Ook de plaatsing van de knoppen en camera (8 en 5 megapixel) doen meteen denken aan de tablet van Apple.Draaibare usb-aansluitingInteressant om te weten: de N1 gebruikt de nieuwe type-C usb-aansluiting die je langs beide kanten kan gebruiken.Het volledige toestel weegt 318 gram. Binnenin vinden we een Intel Atum Z3580 chip met 2 gigabyte RAM en 32 gigabyte opslag.Fins of Chinees?"Een nieuw toestel van Nokia" deed al even wat speculatie opwaaien. Het bedrijf verkocht zijn telefoonafdeling aan Microsoft en mag daarom de komende jaren geen smartphones met dezelfde merknaam uitbrengen. Maar tablets zitten duidelijk niet in die overeenkomst. Nokia gaf de afgelopen dagen al aan dat het zijn merknaam in licentie zou geven aan andere spelers. De N1 is daar het eerste voorbeeld van. Zo is het technisch gezien geen toestel dat werd gemaakt door Nokia, maar wel door het Chinese Foxconn met het design van Nokia.Hoewel een kleine Android-tablet niet het meest verbazingwekkende toestel is, blijft het wel een verrassing gezien de situatie. Nokia, dat sinds enkele jaren exclusief Windows/Windows Phone gebruikt, had al langer plannen voor een Androidtablet, maar die plannen verdwenen al snel toen Microsoft de telefoonafdeling overnam.Het toestel wordt eerst in China aangeboden voor 249 dollar plus lokale taksen. Daarna komt het naar Rusland en later in bepaalde Europese landen.