Goed een jaar geleden kwam Nokia op de proppen met de N73 'Ramadan Edition', een mobieltje met daarop speciale software voor moslims. Het proefproject viel zo in de smaak, dat de Finse gsm-producent dezelfde applicaties nu ook op andere gsm's introduceert.

Over welke applicaties het juist gaat? Onder andere een digitale versie van de Koran, een gebedskalender (Emsakya), een uitgebreide gids die draait rond de obligate bedevaart naar Mekka (Haj), en informatie over de vastenperiode Ramadan.

De toepassingen worden intussen in diverse landen uit het Midden Oosten standaard geïnstalleerd op de N78, de N70 Music Edition, de E51, de 3120 Classic, de 6500 Slide, en de Nokia 2630. Mensen met een N95 of een N82 kunnen de diensten via de Nokia Download Service eender waar op hun toestel installeren.

Goed een jaar geleden kwam Nokia op de proppen met de N73 'Ramadan Edition', een mobieltje met daarop speciale software voor moslims. Het proefproject viel zo in de smaak, dat de Finse gsm-producent dezelfde applicaties nu ook op andere gsm's introduceert. Over welke applicaties het juist gaat? Onder andere een digitale versie van de Koran, een gebedskalender (Emsakya), een uitgebreide gids die draait rond de obligate bedevaart naar Mekka (Haj), en informatie over de vastenperiode Ramadan. De toepassingen worden intussen in diverse landen uit het Midden Oosten standaard geïnstalleerd op de N78, de N70 Music Edition, de E51, de 3120 Classic, de 6500 Slide, en de Nokia 2630. Mensen met een N95 of een N82 kunnen de diensten via de Nokia Download Service eender waar op hun toestel installeren.