Nokia's mediaportaal 'Ovi' wordt uitgebreid met een e-maildienst.

De Finse producent van mobieltjes kondigde eerder op de maand al aan dat gebruikers van Nokia-toestellen een e-mailadres zouden kunnen aanmaken dat eindigt op @ovi.com. Vandaag is het dus zo ver, en kunnen geïnteresseerden een applicatie downloaden naar hun mobieltje vanuit Nokia's online proeftuin 'Beta Labs'.

Concreet kan er een e-mailaccount worden aangemaakt, mét spamfilter en 1GB opslag. Het enige nadeel is dat de sofware nog niet beschikbaar is in het Nederlands, dit in tegenstelling tot diverse Aziatische talen. Nokia richt zich met zijn gratis e-mail dan ook expliciet op de 'opkomende markten'. "Mensen in deze landen zullen vaker hun mobiel voor e-mail en internet gebruiken dan een pc", stelt Senior Vice President Tom Furlong. Nokia laat weten dat eerdere tests in Zuidoost-Azië succesvol verliepen. De mailaccounts worden beschikbaar gemaakt voor alle nieuwe mobieltjes met Nokia's S40-besturingssysteem. Wat wil zeggen dat 110 miljoen mobiele bellers van de dienst gebruik kunnen maken.

'Mail on Ovi' maakt deel uit van het all in one mediaportaal 'Ovi', wat in het Fins zoveel betekent als 'deur'. Ovi moet de toegangspoort vormen naar alle internetdiensten van Nokia, zoals het downloaden van muziek (Nokia Music Store), spelletjes (Nokia N-Gage) maar ook location based materiaal (Nokia Maps).

Ovi zal bovendien een sterk web 2.0-gehalte meekrijgen door ook open te staan voor internetcommunities en social networking sites zoals Facebook, YouTube, Flickr en Myspace.

Nokia's mediaportaal 'Ovi' wordt uitgebreid met een e-maildienst. De Finse producent van mobieltjes kondigde eerder op de maand al aan dat gebruikers van Nokia-toestellen een e-mailadres zouden kunnen aanmaken dat eindigt op @ovi.com. Vandaag is het dus zo ver, en kunnen geïnteresseerden een applicatie downloaden naar hun mobieltje vanuit Nokia's online proeftuin 'Beta Labs'. Concreet kan er een e-mailaccount worden aangemaakt, mét spamfilter en 1GB opslag. Het enige nadeel is dat de sofware nog niet beschikbaar is in het Nederlands, dit in tegenstelling tot diverse Aziatische talen. Nokia richt zich met zijn gratis e-mail dan ook expliciet op de 'opkomende markten'. "Mensen in deze landen zullen vaker hun mobiel voor e-mail en internet gebruiken dan een pc", stelt Senior Vice President Tom Furlong. Nokia laat weten dat eerdere tests in Zuidoost-Azië succesvol verliepen. De mailaccounts worden beschikbaar gemaakt voor alle nieuwe mobieltjes met Nokia's S40-besturingssysteem. Wat wil zeggen dat 110 miljoen mobiele bellers van de dienst gebruik kunnen maken. 'Mail on Ovi' maakt deel uit van het all in one mediaportaal 'Ovi', wat in het Fins zoveel betekent als 'deur'. Ovi moet de toegangspoort vormen naar alle internetdiensten van Nokia, zoals het downloaden van muziek (Nokia Music Store), spelletjes (Nokia N-Gage) maar ook location based materiaal (Nokia Maps). Ovi zal bovendien een sterk web 2.0-gehalte meekrijgen door ook open te staan voor internetcommunities en social networking sites zoals Facebook, YouTube, Flickr en Myspace.