Nokia, de grootste gsm-fabrikant ter wereld, heeft in het derde kwartaal onverwacht rode cijfers geschreven door een daling van de vraag.

Het Finse bedrijf leed een nettoverlies van 559 miljoen euro, het eerste kwartaalverlies in bijna tien jaar.

Het aandeel ging meer dan 6 procent onderuit na de publicatie van de resultaten. Analisten waren uitgegaan van een nettowinst van 367 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar boekte Nokia nog een winst van 1,1 miljard euro.

De kwartaalomzet daalde tot 9,8 miljard euro. Nokia verbeterde wel zijn prognose voor de wereldwijde gsm-markt. Het verwacht nog een daling van 7 procent, tegen -10 procent tot nu toe.

Bron: Belga

Nokia, de grootste gsm-fabrikant ter wereld, heeft in het derde kwartaal onverwacht rode cijfers geschreven door een daling van de vraag. Het Finse bedrijf leed een nettoverlies van 559 miljoen euro, het eerste kwartaalverlies in bijna tien jaar. Het aandeel ging meer dan 6 procent onderuit na de publicatie van de resultaten. Analisten waren uitgegaan van een nettowinst van 367 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar boekte Nokia nog een winst van 1,1 miljard euro. De kwartaalomzet daalde tot 9,8 miljard euro. Nokia verbeterde wel zijn prognose voor de wereldwijde gsm-markt. Het verwacht nog een daling van 7 procent, tegen -10 procent tot nu toe. Bron: Belga