Nokia Networks - oftewel het vroegere Nokia Siemens Networks (NSN) - is van plan om een deel van Panasonic System Networks in te lijven. Beide partijen sloten een 'memorandum of understanding' rond de verkoop van een belangrijk deel van de wireless networks divisie. Het gaat onder meer om basisstations voor mobiele telefonie en data (3G/4G) en aanverwante draadloze apparatuur zoals mobiele operatoren die nodig hebben.

Voor Nokia Networks is het een manier om sterker op de Japanse markt vertegenwoordigd te zijn. De bestaande klantencontracten worden immers mee overgenomen en verhuizen naar Nokia Networks in Japan, inclusief de werknemers. Tegen eind september hopen beide partijen de deal in kannen en kruiken te hebben, om de verkoop dan tegen 1 januari af te ronden.

Nokia Networks - oftewel het vroegere Nokia Siemens Networks (NSN) - is van plan om een deel van Panasonic System Networks in te lijven. Beide partijen sloten een 'memorandum of understanding' rond de verkoop van een belangrijk deel van de wireless networks divisie. Het gaat onder meer om basisstations voor mobiele telefonie en data (3G/4G) en aanverwante draadloze apparatuur zoals mobiele operatoren die nodig hebben.Voor Nokia Networks is het een manier om sterker op de Japanse markt vertegenwoordigd te zijn. De bestaande klantencontracten worden immers mee overgenomen en verhuizen naar Nokia Networks in Japan, inclusief de werknemers. Tegen eind september hopen beide partijen de deal in kannen en kruiken te hebben, om de verkoop dan tegen 1 januari af te ronden.