Nokia gaat tegen eind volgend jaar nog eens 3.500 werknemers ontslaan. Dat blijkt uit een persbericht dat de gsm-fabrikant heeft uitgestuurd. De fabriek in het Roemeense Cluj sluit de deuren, en er gaan 1.300 jobs verloren in de 'location en commerce' business unit (de afdeling die onder meer verantwoordelijk is voor maps), vooral in Duitsland en in de VS.

"Door de sluiting van de fabriek in Cluj, in combinatie met enkele aanpassingen aan de rest van de supply chain, zullen ongeveer 2.200 mensen hun baan verliezen", klinkt het bij Nokia, dat te lijden heeft onder een dalende verkoop en krimpende marges sinds het in februari aankondigde dat het zou overstappen op Microsoft voor de software op zijn smartphones.

In april van dit jaar werden al 4.000 jobs geschrapt en 3.000 uitbesteed aan consultinggroep Accenture voor het ontwikkelen van Symbiansoftware, het huidige besturingssysteem van Nokia. Het jaar voordien moesten 1.800 werkposten verdwijnen.

Nokia Siemens Networks

Nokia en Siemens kondigen dan weer aan dat ze elk 500 miljoen euro extra zullen investeren in Nokia Siemens Networks. De nieuwe investering komt er na een vergeefse zoektocht naar externe investeerders voor de verlieslatende joint venture.

De aandeelhouders laten ook weten dat Jesper Ovesen de nieuwe uitvoerende voorzitter wordt van Nokia Siemens Networks. Samen met ceo Rajeev Suri moet hij de positie van NSN in de markt versterken, en van het bedrijf een onafhankelijkere entiteit maken.

De 54-jarige Ovesen was tot voor kort cfo bij de Deense operator TDC. Hij was er verantwoordelijk voor een grote herstructurering. Huidig voorzitter Olli-Pekka Kallasvuo zou er zelf voor gekozen hebben om een stapje op zij te zetten.

Nokia gaat tegen eind volgend jaar nog eens 3.500 werknemers ontslaan. Dat blijkt uit een persbericht dat de gsm-fabrikant heeft uitgestuurd. De fabriek in het Roemeense Cluj sluit de deuren, en er gaan 1.300 jobs verloren in de 'location en commerce' business unit (de afdeling die onder meer verantwoordelijk is voor maps), vooral in Duitsland en in de VS. "Door de sluiting van de fabriek in Cluj, in combinatie met enkele aanpassingen aan de rest van de supply chain, zullen ongeveer 2.200 mensen hun baan verliezen", klinkt het bij Nokia, dat te lijden heeft onder een dalende verkoop en krimpende marges sinds het in februari aankondigde dat het zou overstappen op Microsoft voor de software op zijn smartphones. In april van dit jaar werden al 4.000 jobs geschrapt en 3.000 uitbesteed aan consultinggroep Accenture voor het ontwikkelen van Symbiansoftware, het huidige besturingssysteem van Nokia. Het jaar voordien moesten 1.800 werkposten verdwijnen.Nokia Siemens Networks Nokia en Siemens kondigen dan weer aan dat ze elk 500 miljoen euro extra zullen investeren in Nokia Siemens Networks. De nieuwe investering komt er na een vergeefse zoektocht naar externe investeerders voor de verlieslatende joint venture. De aandeelhouders laten ook weten dat Jesper Ovesen de nieuwe uitvoerende voorzitter wordt van Nokia Siemens Networks. Samen met ceo Rajeev Suri moet hij de positie van NSN in de markt versterken, en van het bedrijf een onafhankelijkere entiteit maken. De 54-jarige Ovesen was tot voor kort cfo bij de Deense operator TDC. Hij was er verantwoordelijk voor een grote herstructurering. Huidig voorzitter Olli-Pekka Kallasvuo zou er zelf voor gekozen hebben om een stapje op zij te zetten.