Nokia, 's werelds grootste fabrikant van gsm's, gaat wereldwijd 1.700 banen schrappen, waarvan ongeveer 700 in thuisland Finland. De herstructurering zal worden doorgevoerd in de divisies sales, marketing en ontwikkeling.

De operatie is het gevolg van de dalende verkoop en past binnen eerder aangekondigde plannen. "Nokia blijft zoeken naar maatregelen om te besparen in zijn operationele kosten. Daarbij worden alle divisies en alle activiteiten van het bedrijf onder de loep genomen", klinkt het. Meer details over de herstructurering en een duidelijke planning worden later bekendgemaakt.

In januari al deelde Nokia mee dat het voor de eerste keer in 7 jaar geen dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders en dat het een daling van 10 procent voorziet in de verkoopcijfers. In het vierde kwartaal van vorig jaar verkocht Nokia 15 procent minder toestellen dan een jaar eerder.

Bron: Belga

Nokia, 's werelds grootste fabrikant van gsm's, gaat wereldwijd 1.700 banen schrappen, waarvan ongeveer 700 in thuisland Finland. De herstructurering zal worden doorgevoerd in de divisies sales, marketing en ontwikkeling. De operatie is het gevolg van de dalende verkoop en past binnen eerder aangekondigde plannen. "Nokia blijft zoeken naar maatregelen om te besparen in zijn operationele kosten. Daarbij worden alle divisies en alle activiteiten van het bedrijf onder de loep genomen", klinkt het. Meer details over de herstructurering en een duidelijke planning worden later bekendgemaakt. In januari al deelde Nokia mee dat het voor de eerste keer in 7 jaar geen dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders en dat het een daling van 10 procent voorziet in de verkoopcijfers. In het vierde kwartaal van vorig jaar verkocht Nokia 15 procent minder toestellen dan een jaar eerder. Bron: Belga