De winst in het vierde kwartaal kwam uit op 443 miljoen euro. Een jaar eerder resteerde er onder de streep een verlies van 26 miljoen euro. Nokia heeft de afgelopen periode een flinke reorganisatie doorgevoerd. Daardoor is de winstgevendheid vergroot. Het vierde kwartaal was goed voor een omzetstijging van 8 procent tot 3,4 miljard euro.

De totale jaaromzet van Nokia kwam uit op 12,7 miljard euro, een fractie meer dan een jaar eerder. Bij de belangrijkste tak netwerken daalde de omzet 1 procent tot 11,2 miljard euro. Ook bij de patenten- en kaartendivisie boekte het bedrijf betere resultaten. De operationele winst was met 170 miljoen euro wel beduidend lager dan de 518 miljoen die overbleef na 2013. (Belga/MI)

De winst in het vierde kwartaal kwam uit op 443 miljoen euro. Een jaar eerder resteerde er onder de streep een verlies van 26 miljoen euro. Nokia heeft de afgelopen periode een flinke reorganisatie doorgevoerd. Daardoor is de winstgevendheid vergroot. Het vierde kwartaal was goed voor een omzetstijging van 8 procent tot 3,4 miljard euro. De totale jaaromzet van Nokia kwam uit op 12,7 miljard euro, een fractie meer dan een jaar eerder. Bij de belangrijkste tak netwerken daalde de omzet 1 procent tot 11,2 miljard euro. Ook bij de patenten- en kaartendivisie boekte het bedrijf betere resultaten. De operationele winst was met 170 miljoen euro wel beduidend lager dan de 518 miljoen die overbleef na 2013. (Belga/MI)