Sectorgenoot Ericsson zou in polepositie liggen om de business support systems-poot van Nokia Siemens Networks over te nemen.

Dat melden persagentschappen Dow Jones en Reuters. NSN, een joint venture tussen Siemens en Nokia, zit midden in een herstructureringsprogramma waarbij wereldwijd 17.000 jobs moeten verdwijnen (127 in België, onder meer door de sluiting van de vestigingen in Diegem en Eigenbrakel ). Onderdeel van die reorganisatie is de verkoop van 'niet-kernactiviteiten'. NSN zal zich gaan focussen op mobiele breedband en diensten.

De afdeling die NSN wil verkopen, houdt zich bezig met 'business support systems' (BSS) . Ze focust op facturatie- en betalingsoplossingen voor telecombedrijven. Concurrent Ericsson, dat na de overname van Telcordia erg sterke groei ziet in 'operations & business support systems' (OSS/BSS), zou veel kans maken om de poot binnen te halen. Ook het Amerikaanse Amdocs zou interesse betonen.

Sectorgenoot Ericsson zou in polepositie liggen om de business support systems-poot van Nokia Siemens Networks over te nemen. Dat melden persagentschappen Dow Jones en Reuters. NSN, een joint venture tussen Siemens en Nokia, zit midden in een herstructureringsprogramma waarbij wereldwijd 17.000 jobs moeten verdwijnen (127 in België, onder meer door de sluiting van de vestigingen in Diegem en Eigenbrakel ). Onderdeel van die reorganisatie is de verkoop van 'niet-kernactiviteiten'. NSN zal zich gaan focussen op mobiele breedband en diensten. De afdeling die NSN wil verkopen, houdt zich bezig met 'business support systems' (BSS) . Ze focust op facturatie- en betalingsoplossingen voor telecombedrijven. Concurrent Ericsson, dat na de overname van Telcordia erg sterke groei ziet in 'operations & business support systems' (OSS/BSS), zou veel kans maken om de poot binnen te halen. Ook het Amerikaanse Amdocs zou interesse betonen.