De joint-venture tussen Nokia en Siemens vindt maar geen koper. Gores en Platinum Equity zouden nu ook afgehaakt hebben volgens The Wall Street Journal.

Nokia en Siemens zouden hun plannen opgeborgen hebben om een meerderheidsparticipatie in hun joint-venture te verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal op gezag van "bronnen dicht bij het dossier". Volgens de krant is die beslissing genomen omdat de aandeelhouders er maar niet in slagen om kandidaat-kopers over de streep te trekken om de controle over Nokia Siemens Networks (NSN) over te nemen. De bestaande partners - Nokia en Siemens hebben elk 50% in handen - zouden daarom onderzoeken of ze zelf extra geld in het bedrijf kunnen pompen. Dat is nodig om het bedrijf - dat 's werelds nummer 2 is in wireless networking - rendabel te maken. Sinds de oprichting in 2007 is Nokia Siemens Networks er in amper twee kwartalen in geslaagd om winst te maken.

Gesprekken met een consortium van investeerders als Gores Group en Platinum Equity zouden afgesprongen zijn. Eerder was ook al een consortium met Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en TPG Capital uit de race gestapt. Wel acht The Wall Street Journal het nog mogelijk dat zulke 'private equity' spelers alsnog een kleinere participatie nemen in NSN. Nog volgens de krant zou Siemens bijzonder gefrusteerd zijn over de gang van zaken en daarom ook overwegen om zelf de controle over het bedrijf over te nemen.

Overigens is het al bijna een jaar geleden dat dezelfde namen opdoken in geruchten over extra investeringen en/of overname van NSN.

De joint-venture tussen Nokia en Siemens vindt maar geen koper. Gores en Platinum Equity zouden nu ook afgehaakt hebben volgens The Wall Street Journal. Nokia en Siemens zouden hun plannen opgeborgen hebben om een meerderheidsparticipatie in hun joint-venture te verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal op gezag van "bronnen dicht bij het dossier". Volgens de krant is die beslissing genomen omdat de aandeelhouders er maar niet in slagen om kandidaat-kopers over de streep te trekken om de controle over Nokia Siemens Networks (NSN) over te nemen. De bestaande partners - Nokia en Siemens hebben elk 50% in handen - zouden daarom onderzoeken of ze zelf extra geld in het bedrijf kunnen pompen. Dat is nodig om het bedrijf - dat 's werelds nummer 2 is in wireless networking - rendabel te maken. Sinds de oprichting in 2007 is Nokia Siemens Networks er in amper twee kwartalen in geslaagd om winst te maken. Gesprekken met een consortium van investeerders als Gores Group en Platinum Equity zouden afgesprongen zijn. Eerder was ook al een consortium met Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en TPG Capital uit de race gestapt. Wel acht The Wall Street Journal het nog mogelijk dat zulke 'private equity' spelers alsnog een kleinere participatie nemen in NSN. Nog volgens de krant zou Siemens bijzonder gefrusteerd zijn over de gang van zaken en daarom ook overwegen om zelf de controle over het bedrijf over te nemen. Overigens is het al bijna een jaar geleden dat dezelfde namen opdoken in geruchten over extra investeringen en/of overname van NSN.