Nokia Siemens Networks, een van de belangrijkste producenten van telecomapparatuur, breidt de komende maanden de capaciteit uit van het BICS-netwerk. BICS of Belgacom International Carrier Services is een dochter van Belgacom die zich specialiseert in internationaal spraak- en dataverkeer.

Dat schrijft de krant De Tijd. Terwijl de ruggengraat van het BICS-netwerk vandaag 10 gigabit per seconde aankan, wordt dat de komende maanden verhoogd naar 40 gigabit. De upgrade is nodig omdat in Europa steeds meer diensten worden gebruikt die een hoge breedbandverbinding vragen. Bovendien staat breedbandinternet centraal in de relanceplannen van heel wat Europese regeringen.

Het optische netwerk van BICS strekt zich uit over zeven Europese landen. BICS, een joint venture van Belgacom, Swisscom en het Zuid-Afrikaanse MTN, is het best presterende onderdeel van Belgacom.

Uit een studie van Nokia Siemens blijkt trouwens dat België achterop komt in de ontwikkeling van breedband, vooral bij de overheid. Er wordt bijvoorbeeld erg weinig gebruikgemaakt van e-governementdiensten. België staat daardoor slechts op de 17de plaats in een rangschikking van 25 ontwikkelde landen.

Bron: Belga

Nokia Siemens Networks, een van de belangrijkste producenten van telecomapparatuur, breidt de komende maanden de capaciteit uit van het BICS-netwerk. BICS of Belgacom International Carrier Services is een dochter van Belgacom die zich specialiseert in internationaal spraak- en dataverkeer. Dat schrijft de krant De Tijd. Terwijl de ruggengraat van het BICS-netwerk vandaag 10 gigabit per seconde aankan, wordt dat de komende maanden verhoogd naar 40 gigabit. De upgrade is nodig omdat in Europa steeds meer diensten worden gebruikt die een hoge breedbandverbinding vragen. Bovendien staat breedbandinternet centraal in de relanceplannen van heel wat Europese regeringen. Het optische netwerk van BICS strekt zich uit over zeven Europese landen. BICS, een joint venture van Belgacom, Swisscom en het Zuid-Afrikaanse MTN, is het best presterende onderdeel van Belgacom. Uit een studie van Nokia Siemens blijkt trouwens dat België achterop komt in de ontwikkeling van breedband, vooral bij de overheid. Er wordt bijvoorbeeld erg weinig gebruikgemaakt van e-governementdiensten. België staat daardoor slechts op de 17de plaats in een rangschikking van 25 ontwikkelde landen. Bron: Belga