De Finse gsm-fabrikant Nokia gaat in Nederland een eigen hoofdkantoor openen. De huidige Benelux-structuur, met hoofdkantoor in Brussel, wordt gesplitst in een Nederlandse en een BeLux-structuur (België en Luxemburg). Dat heeft Victor Saeijs, vicepresident sales voor Nokia in Europa, gezegd.

"De Benelux-structuur is in de huidige marktsituatie niet logisch, omdat de Nederlandse smartphonemarkt veel groter is dan bijvoorbeeld de Belgische", aldus Saeijs. "Doordat we gaan splitsen in een Nederlandse en een Belux-structuur, komen we veel dichter op de Nederlandse markt en dus de consument te zitten."

Het hoofdkantoor van Nokia voor de Benelux zetelt momenteel in Brussel, waar enkele tientallen medewerkers actief zijn. Het is nog niet bekend waar het Nederlandse hoofdkantoor van Nokia zich zal vestigen en hoeveel mensen er komen te werken.

Nokia zal ook de investeringen in Nederland opdrijven. "Nederland is een markt die voorop loopt qua trends en ontwikkelingen en die meedraait in de top zes in Europa. We zien aanknopingspunten om ons marktaandeel uit te breiden, omdat smartphones heel populair zijn in Nederland en wij met introducties komen die goed aansluiten op die markt", zegt Saeijs.

Bron: Belga

De Finse gsm-fabrikant Nokia gaat in Nederland een eigen hoofdkantoor openen. De huidige Benelux-structuur, met hoofdkantoor in Brussel, wordt gesplitst in een Nederlandse en een BeLux-structuur (België en Luxemburg). Dat heeft Victor Saeijs, vicepresident sales voor Nokia in Europa, gezegd. "De Benelux-structuur is in de huidige marktsituatie niet logisch, omdat de Nederlandse smartphonemarkt veel groter is dan bijvoorbeeld de Belgische", aldus Saeijs. "Doordat we gaan splitsen in een Nederlandse en een Belux-structuur, komen we veel dichter op de Nederlandse markt en dus de consument te zitten." Het hoofdkantoor van Nokia voor de Benelux zetelt momenteel in Brussel, waar enkele tientallen medewerkers actief zijn. Het is nog niet bekend waar het Nederlandse hoofdkantoor van Nokia zich zal vestigen en hoeveel mensen er komen te werken. Nokia zal ook de investeringen in Nederland opdrijven. "Nederland is een markt die voorop loopt qua trends en ontwikkelingen en die meedraait in de top zes in Europa. We zien aanknopingspunten om ons marktaandeel uit te breiden, omdat smartphones heel populair zijn in Nederland en wij met introducties komen die goed aansluiten op die markt", zegt Saeijs. Bron: Belga