Voor het einde van de maand gaat Nokia haar online winkels in Frankrijk, Spanje, Zweden, Polen en thuisland Finland sluiten. De webshop in Nederland werd vorige week al stilgelegd.

"Wat online business betreft gaat Nokia focussen op de grotere, rendabelere landen", zegt Nokia-woordvoerder Jurgen Thysmans. "Dat België nog geen webwinkel had, heeft alles te maken met het feit dat ons land nog niet veel voorstelt op het vlak van online verkoop."

Het stopzetten van de webwinkels is onderdeel van de eerder aangekondigde reorganisatie bij Nokia. De virtuele winkels werden bijna drie jaar geleden geopend, maar waren nooit concurrentieel omdat ze de toestellen en de accessoires aan adviesprijs in de markt zetten.

Bovendien worden mobieltjes in een land zoals Nederland vaak in combinatie met een abonnement gekocht. Omdat Nokia in haar online winkels geen abonnementen aanbiedt, kon de fabrikant ook daar het verschil niet maken. Of en wanneer Duitsland, Engeland, Rusland, Italië en Portugal zouden volgen, is momenteel nog onduidelijk.

Het schrappen van de online winkels zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, zegt nog Thysmans. "De online shopmanagers kunnen elders binnen het bedrijf aan de slag." Nokia verloor de afgelopen jaren meer en meer aandeel op de mobilofoonmarkt. Door een samenwerking met Microsoft hoopt de telefoonfabrikant dat tij te keren.

Voor het einde van de maand gaat Nokia haar online winkels in Frankrijk, Spanje, Zweden, Polen en thuisland Finland sluiten. De webshop in Nederland werd vorige week al stilgelegd. "Wat online business betreft gaat Nokia focussen op de grotere, rendabelere landen", zegt Nokia-woordvoerder Jurgen Thysmans. "Dat België nog geen webwinkel had, heeft alles te maken met het feit dat ons land nog niet veel voorstelt op het vlak van online verkoop." Het stopzetten van de webwinkels is onderdeel van de eerder aangekondigde reorganisatie bij Nokia. De virtuele winkels werden bijna drie jaar geleden geopend, maar waren nooit concurrentieel omdat ze de toestellen en de accessoires aan adviesprijs in de markt zetten. Bovendien worden mobieltjes in een land zoals Nederland vaak in combinatie met een abonnement gekocht. Omdat Nokia in haar online winkels geen abonnementen aanbiedt, kon de fabrikant ook daar het verschil niet maken. Of en wanneer Duitsland, Engeland, Rusland, Italië en Portugal zouden volgen, is momenteel nog onduidelijk. Het schrappen van de online winkels zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, zegt nog Thysmans. "De online shopmanagers kunnen elders binnen het bedrijf aan de slag." Nokia verloor de afgelopen jaren meer en meer aandeel op de mobilofoonmarkt. Door een samenwerking met Microsoft hoopt de telefoonfabrikant dat tij te keren.