De Finse gsm-fabrikant Nokia heeft zoals verwacht zijn luxemerk Vertu verkocht aan de Zweedse financiële investeerder EQT.

Het luxemerk met zetel in het Engelse Church Crookham zou gewaardeerd worden op om en bij de 200 miljoen euro, maar financiële details werden niet vrijgegeven.

Vertu is bekend voor zijn met edelstenen bezette mobiele telefoons, met prijskaartjes van gemiddeld meer dan 5.000 euro. In West-Europa was Vertu in 2010 goed voor een marktaandeel van 60 procent in het segment van de luxueuze gsm's.

Nokia kondigde vandaag ook aan wereldwijd 10.000 banen te schrappen tegen eind 2013.

Bron: Belga

De Finse gsm-fabrikant Nokia heeft zoals verwacht zijn luxemerk Vertu verkocht aan de Zweedse financiële investeerder EQT. Het luxemerk met zetel in het Engelse Church Crookham zou gewaardeerd worden op om en bij de 200 miljoen euro, maar financiële details werden niet vrijgegeven. Vertu is bekend voor zijn met edelstenen bezette mobiele telefoons, met prijskaartjes van gemiddeld meer dan 5.000 euro. In West-Europa was Vertu in 2010 goed voor een marktaandeel van 60 procent in het segment van de luxueuze gsm's. Nokia kondigde vandaag ook aan wereldwijd 10.000 banen te schrappen tegen eind 2013. Bron: Belga