In een poging om marktaandeel te behouden verlaagt Nokia de prijzen van een hele reeks smartphones. Dat meldt het persbureau Reuters.

De Finse gsm-fabrikant Nokia heeft de prijzen van een hele reeks smartphones verlaagd. Dat weet het persbureau Reuters op gezag van twee bronnen uit de sector. De scherpste verlagingen (15 procent) zouden doorgevoerd zijn op het vlaggenschip N8, het multimediamodel C7 en de E6 die eerder op de zakenwereld mikt. Op zich gaat het niet om de grootorde van de prijsverlaging, maar wel over de schaal - over de hele portfolio heen. Analisten achten het best mogelijk dat de demarche van Nokia leidt tot soortgelijke prijsverlagingen bij concurrenten als Sony Ericsson en LG Electronics, en zelfs een prijzenoorlog kan inzetten.

Het is al lang geen geheim meer dat Nokia in moeilijk vaarwater terecht gekomen is. Het bedrijf heeft de opkomst van smartphones gemist, en is nu op achtervolgen aangewezen. Het marktaandeel staat onder druk en de verwachting is dat voor het tweede en derde kwartaal verlies opgetekend wordt. Nokia heeft volgens de laatste cijfers van Gartner nog een 25% marktaandeel in smartphones, tegneover 39 procent een jaar voordien. Het verloren marktaandeel werd voor een groot deel ingepikt door Samsung dat mogelijk nog dit kwartaal voor het eerst 's werelds grootste smartphonefabrikant wordt.

In een poging om marktaandeel te behouden verlaagt Nokia de prijzen van een hele reeks smartphones. Dat meldt het persbureau Reuters. De Finse gsm-fabrikant Nokia heeft de prijzen van een hele reeks smartphones verlaagd. Dat weet het persbureau Reuters op gezag van twee bronnen uit de sector. De scherpste verlagingen (15 procent) zouden doorgevoerd zijn op het vlaggenschip N8, het multimediamodel C7 en de E6 die eerder op de zakenwereld mikt. Op zich gaat het niet om de grootorde van de prijsverlaging, maar wel over de schaal - over de hele portfolio heen. Analisten achten het best mogelijk dat de demarche van Nokia leidt tot soortgelijke prijsverlagingen bij concurrenten als Sony Ericsson en LG Electronics, en zelfs een prijzenoorlog kan inzetten. Het is al lang geen geheim meer dat Nokia in moeilijk vaarwater terecht gekomen is. Het bedrijf heeft de opkomst van smartphones gemist, en is nu op achtervolgen aangewezen. Het marktaandeel staat onder druk en de verwachting is dat voor het tweede en derde kwartaal verlies opgetekend wordt. Nokia heeft volgens de laatste cijfers van Gartner nog een 25% marktaandeel in smartphones, tegneover 39 procent een jaar voordien. Het verloren marktaandeel werd voor een groot deel ingepikt door Samsung dat mogelijk nog dit kwartaal voor het eerst 's werelds grootste smartphonefabrikant wordt.