Nokia was veertien jaar lang 's werelds grootste fabrikant van mobiele telefoons, maar viel van zijn troon omdat het bedrijf er niet in slaagde aan te haken bij de smartphonegolf die met name Apple ontketende.

De gsm-divisie van Nokia werd vorig jaar grotendeels overgenomen door Microsoft, inclusief alle marketing- en distributieactiviteiten.

Bij de beoogde terugkeer wil Nokia het anders aanpakken. Het bedrijf wil de productie, marketing en klantenservice overlaten aan een partner en zelf alleen zijn naam verbinden aan de apparaten, die het ook gaat ontwerpen.

Microsoft maakte onlangs bekend 7.800 banen te schrappen, vooral bij de onderdelen van Nokia die werden ingelijfd voor 5,4 miljard dollar.

(Belga/MI)

Nokia was veertien jaar lang 's werelds grootste fabrikant van mobiele telefoons, maar viel van zijn troon omdat het bedrijf er niet in slaagde aan te haken bij de smartphonegolf die met name Apple ontketende. De gsm-divisie van Nokia werd vorig jaar grotendeels overgenomen door Microsoft, inclusief alle marketing- en distributieactiviteiten. Bij de beoogde terugkeer wil Nokia het anders aanpakken. Het bedrijf wil de productie, marketing en klantenservice overlaten aan een partner en zelf alleen zijn naam verbinden aan de apparaten, die het ook gaat ontwerpen. Microsoft maakte onlangs bekend 7.800 banen te schrappen, vooral bij de onderdelen van Nokia die werden ingelijfd voor 5,4 miljard dollar. (Belga/MI)