Fedict onderzoekt of de "Hallo ouders"-functie van Kids-ID kan worden geactiveerd voor kinderen ouder dan 12 jaar. Dat stellen minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en staatssecretaris voor Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert in antwoord op schriftelijke vragen van senator Yves Buysse (Vlaams Belang).

Sinds een paar jaar kunnen/moeten ouders die met hun kinderen onder 12 jaar naar het buitenland reizen een Kids-ID aanvragen. Deze elektronische identiteitskaart bevat naast de gewone identiteitsgegevens een toegang tot het Hallo Ouders-Systeem. Als een kind verloren loopt, een ongeval heeft of in moeilijkheden verkeert, kan wie het kind in nood aantreft het telefoonnummer op de achterzijde van de kaart bellen.

De toepassing Hallo Ouders telefoneert dan de zeven geprogrammeerde nummers tot iemand van de familie bereikt is. Als er niemand opneemt, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar het noodnummer van Child Focus. De kids-ID kan ook gebruikt worden om zich op het internet te identificeren.

Eind 2011 waren er 909.263 Kids-ID uitgereikt. Op 1 mei 2012 was het systeem Hallo Ouders op 81.303 kaarten geactiveerd. Het systeem registreerde op die datum 776 aangiftes sinds het systeem in dienst is.

Het systeem is wellicht uniek. Fedict heeft immers geen weet van een gelijkaardig systeem in het buitenland, luidt het in het antwoord van Bogaert. De projectfase kost 454.500 euro. Het maandelijkse budget voor de exploitatie bedraagt 14.298,86 euro voor een periode van drie jaar.

Bron: Belga

Fedict onderzoekt of de "Hallo ouders"-functie van Kids-ID kan worden geactiveerd voor kinderen ouder dan 12 jaar. Dat stellen minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en staatssecretaris voor Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert in antwoord op schriftelijke vragen van senator Yves Buysse (Vlaams Belang). Sinds een paar jaar kunnen/moeten ouders die met hun kinderen onder 12 jaar naar het buitenland reizen een Kids-ID aanvragen. Deze elektronische identiteitskaart bevat naast de gewone identiteitsgegevens een toegang tot het Hallo Ouders-Systeem. Als een kind verloren loopt, een ongeval heeft of in moeilijkheden verkeert, kan wie het kind in nood aantreft het telefoonnummer op de achterzijde van de kaart bellen. De toepassing Hallo Ouders telefoneert dan de zeven geprogrammeerde nummers tot iemand van de familie bereikt is. Als er niemand opneemt, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar het noodnummer van Child Focus. De kids-ID kan ook gebruikt worden om zich op het internet te identificeren. Eind 2011 waren er 909.263 Kids-ID uitgereikt. Op 1 mei 2012 was het systeem Hallo Ouders op 81.303 kaarten geactiveerd. Het systeem registreerde op die datum 776 aangiftes sinds het systeem in dienst is. Het systeem is wellicht uniek. Fedict heeft immers geen weet van een gelijkaardig systeem in het buitenland, luidt het in het antwoord van Bogaert. De projectfase kost 454.500 euro. Het maandelijkse budget voor de exploitatie bedraagt 14.298,86 euro voor een periode van drie jaar. Bron: Belga