's Werelds grootste fabrikant van gsm's, het Finse Nokia, heeft bekendgemaakt dat het flink verlies heeft geleden. Het is slechts de tweede keer sinds het bedrijf in 1998 de nummer één van de sector werd dat verlies wordt geleden. Nokia is er echter van overtuigd dat het op de goede weg is met zijn herstelstrategie.

In het tweede kwartaal leed Nokia 368 miljoen euro verlies, wat meer was dan verwacht, terwijl in dezelfde periode van vorig jaar nog 227 miljoen euro winst werd geboekt, zo blijkt uit het financiële rapport van het bedrijf. Analisten hadden een verlies van 104 miljoen euro verwacht.

"De uitdagingen zijn groter dan verwacht", zo wist ceo Stephen Elop van Nokia. Hij verwacht heel wat beterschap eens het Windows Phone besturingssysteem geïnstalleerd zal worden op de smartphones van de Finnen. Dat zou later op het jaar moeten gebeuren.

Het aandeel van Nokia steeg gisteren met 2,5 procent. Beleggers focusten op de belofte voor nog hardere saneringen en een break-even voor het huidige kwartaal.

's Werelds grootste fabrikant van gsm's, het Finse Nokia, heeft bekendgemaakt dat het flink verlies heeft geleden. Het is slechts de tweede keer sinds het bedrijf in 1998 de nummer één van de sector werd dat verlies wordt geleden. Nokia is er echter van overtuigd dat het op de goede weg is met zijn herstelstrategie. In het tweede kwartaal leed Nokia 368 miljoen euro verlies, wat meer was dan verwacht, terwijl in dezelfde periode van vorig jaar nog 227 miljoen euro winst werd geboekt, zo blijkt uit het financiële rapport van het bedrijf. Analisten hadden een verlies van 104 miljoen euro verwacht. "De uitdagingen zijn groter dan verwacht", zo wist ceo Stephen Elop van Nokia. Hij verwacht heel wat beterschap eens het Windows Phone besturingssysteem geïnstalleerd zal worden op de smartphones van de Finnen. Dat zou later op het jaar moeten gebeuren. Het aandeel van Nokia steeg gisteren met 2,5 procent. Beleggers focusten op de belofte voor nog hardere saneringen en een break-even voor het huidige kwartaal.