SAP legt tegen eind oktober alle activiteiten van dochter TomorrowNow stil, het supportbedrijf dat SAP in een pijnlijke rechtszaak met Oracle stortte.

Voor 31 oktober 2008 worden de ruim 225 klanten van TomorrowNow overgeheveld naar andere supportorganisaties of naar Oracle.

TomorrowNow levert ondersteuningsdiensten voor zakelijke software van derden, onder meer van Oracle. Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door SAP toen bekend raakte dat Oracle Peoplesoft overnam. SAP wilde klanten met TomorrowNow een alternatief bieden voor rechtstreekse Oracle-support (en natuurlijk klanten eenvoudiger naar de eigen SAP-software laten overstappen).

Het bedrijf bezorgde SAP een zware juridische kater, een rechtszaak die Oracle aanspande en [die nog altijd loopt]. Medewerkers van TomorrowNow zouden massaal supportdocumentatie en code van Oracle hebben gedownload, zaken die onder het copyright vallen. SAP gaf de fouten na intern onderzoek toe. De rechtszaak is na het stilleggen van de TomorrowNow-activiteiten geenszins van de baan.

De stopzetting is niet echt een grote verrassing, aangezien in november al het volledige senior management van TomorrowNow aan de deur werd gezet en toen al openlijk werd gewag gemaakt van een verkoop van het bedrijf. SAP zegt dat de hele operatie geen invloed zal hebben op de resultaten.

SAP legt tegen eind oktober alle activiteiten van dochter TomorrowNow stil, het supportbedrijf dat SAP in een pijnlijke rechtszaak met Oracle stortte. Voor 31 oktober 2008 worden de ruim 225 klanten van TomorrowNow overgeheveld naar andere supportorganisaties of naar Oracle. TomorrowNow levert ondersteuningsdiensten voor zakelijke software van derden, onder meer van Oracle. Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door SAP toen bekend raakte dat Oracle Peoplesoft overnam. SAP wilde klanten met TomorrowNow een alternatief bieden voor rechtstreekse Oracle-support (en natuurlijk klanten eenvoudiger naar de eigen SAP-software laten overstappen). Het bedrijf bezorgde SAP een zware juridische kater, een rechtszaak die Oracle aanspande en [die nog altijd loopt]. Medewerkers van TomorrowNow zouden massaal supportdocumentatie en code van Oracle hebben gedownload, zaken die onder het copyright vallen. SAP gaf de fouten na intern onderzoek toe. De rechtszaak is na het stilleggen van de TomorrowNow-activiteiten geenszins van de baan. De stopzetting is niet echt een grote verrassing, aangezien in november al het volledige senior management van TomorrowNow aan de deur werd gezet en toen al openlijk werd gewag gemaakt van een verkoop van het bedrijf. SAP zegt dat de hele operatie geen invloed zal hebben op de resultaten.