Volgens bronnen binnen defensie in Seoul zit het noorden erachter. ''Het ziet ernaar uit dat de server van het intranet is besmet met schadelijke software'', zei een anonieme defensiefunctionaris tegen persbureau Yonhap.

Militaire geheimen zijn uitgelekt door de actie. Hoeveel informatie is buitgemaakt, weet het leger nog niet. De server is van het netwerk losgekoppeld om verdere verspreiding van virussen te voorkomen.

Het cybercommando werd in 2010 in het leven geroepen. Tot nog toe was het zelf nog geen slachtoffer geworden van computervredebreuk. Volgens de Zuid-Koreaanse regering is bescherming tegen hackers hard nodig; aartsvijand Noord-Korea zou een legertje van duizenden hackers in dienst hebben om Zuid-Koreaanse en Amerikaanse doelen via internet aan te vallen.

(ANP/WK)

Volgens bronnen binnen defensie in Seoul zit het noorden erachter. ''Het ziet ernaar uit dat de server van het intranet is besmet met schadelijke software'', zei een anonieme defensiefunctionaris tegen persbureau Yonhap.Militaire geheimen zijn uitgelekt door de actie. Hoeveel informatie is buitgemaakt, weet het leger nog niet. De server is van het netwerk losgekoppeld om verdere verspreiding van virussen te voorkomen.Het cybercommando werd in 2010 in het leven geroepen. Tot nog toe was het zelf nog geen slachtoffer geworden van computervredebreuk. Volgens de Zuid-Koreaanse regering is bescherming tegen hackers hard nodig; aartsvijand Noord-Korea zou een legertje van duizenden hackers in dienst hebben om Zuid-Koreaanse en Amerikaanse doelen via internet aan te vallen.(ANP/WK)