Noord-Korea gebruikt nu ook de nieuwe technologie in haar propagandastrijd.

Waar de VS en Zuid-Korea vroeger via mededelingen in de staatsmedia op de korrel werden genomen, doet het regime dit nu via een Twitter-account. Op de account 'uriminzok' - wat 'ons volk' betekent - liet het Noord-Koreaanse regime sinds 12 augustus al acht boodschappen achter. De tweets bevatten een link naar een overheidswebsite van het comité voor de vreedzame vereniging van Korea. De Twitter-account is gelokaliseerd in de hoofdstad Pyongyang.

In de laatste tweet - getiteld 'een boodschap aan alle Koreanen' - worden het zuiden en noorden opgeroepen samen op te staan tegen Amerikaanse pogingen een kernoorlog te beginnen op het schiereiland. In een andere tweet wordt de Zuid-Koreaanse president Lee Myung Bak ervan beschuldigd met de VS samen te spannen om de schuld voor het zinken van een Zuid-Koreaanse schip in de schoenen van Pyongyang te schuiven.

Bron: Belga

Noord-Korea gebruikt nu ook de nieuwe technologie in haar propagandastrijd. Waar de VS en Zuid-Korea vroeger via mededelingen in de staatsmedia op de korrel werden genomen, doet het regime dit nu via een Twitter-account. Op de account 'uriminzok' - wat 'ons volk' betekent - liet het Noord-Koreaanse regime sinds 12 augustus al acht boodschappen achter. De tweets bevatten een link naar een overheidswebsite van het comité voor de vreedzame vereniging van Korea. De Twitter-account is gelokaliseerd in de hoofdstad Pyongyang. In de laatste tweet - getiteld 'een boodschap aan alle Koreanen' - worden het zuiden en noorden opgeroepen samen op te staan tegen Amerikaanse pogingen een kernoorlog te beginnen op het schiereiland. In een andere tweet wordt de Zuid-Koreaanse president Lee Myung Bak ervan beschuldigd met de VS samen te spannen om de schuld voor het zinken van een Zuid-Koreaanse schip in de schoenen van Pyongyang te schuiven. Bron: Belga