De Noorse evenknie van de Gegevensbeschermingsautoriteit vindt dat het nut van het verzamelen van privacygevoelige gegevens voor het volgsysteem niet meer opweegt tegen de bezwaren daartegen, nu er nog nauwelijks nieuwe besmettingsgevallen met het coronavirus bijkomen.

"Wij zijn het niet eens met de evaluatie van de privacywaakhond, maar we zullen alle data wissen en de app in de ijskast zetten als gevolg van de evaluatie", aldus het Instituut voor Volksgezondheid. "We zijn als gevolg hiervan minder voorbereid op een verspreiding van het virus, nu we tijd voor ontwikkeling van, en proeven met de app kwijtraken."

De app werd in Noorwegen 1,6 miljoen keer gedownload en zou zo'n 600.000 actieve gebruikers hebben. Dat komt overeen met zo'n tien procent van de Noorse bevolking. Volgens de gegevens van Johns Hopkins University is het nieuwe coronavirus tot nu toe bij 8.631 Noren vastgesteld. Van hen zijn er 242 overleden.

De Noorse evenknie van de Gegevensbeschermingsautoriteit vindt dat het nut van het verzamelen van privacygevoelige gegevens voor het volgsysteem niet meer opweegt tegen de bezwaren daartegen, nu er nog nauwelijks nieuwe besmettingsgevallen met het coronavirus bijkomen."Wij zijn het niet eens met de evaluatie van de privacywaakhond, maar we zullen alle data wissen en de app in de ijskast zetten als gevolg van de evaluatie", aldus het Instituut voor Volksgezondheid. "We zijn als gevolg hiervan minder voorbereid op een verspreiding van het virus, nu we tijd voor ontwikkeling van, en proeven met de app kwijtraken."De app werd in Noorwegen 1,6 miljoen keer gedownload en zou zo'n 600.000 actieve gebruikers hebben. Dat komt overeen met zo'n tien procent van de Noorse bevolking. Volgens de gegevens van Johns Hopkins University is het nieuwe coronavirus tot nu toe bij 8.631 Noren vastgesteld. Van hen zijn er 242 overleden.