Precies een jaar geleden, net voor de financiële crisis helemaal uitbrak, werd Helios IT uit Tremelo overgenomen door het Deense Norriq. De vier activiteiten worden nu helemaal geïntegreerd. De naam Helios IT verdwijnt en maakt plaats voor Norriq Belgium.

Helios IT is vooral gespecialiseerd in Microsoft Dynamics en heeft een aantal opgemerkte oplossingen uitgedokterd in de automobielsector, onder meer voor Toyota, Mercedes en Opel.

"Het is duidelijk dat we in deze sector weinig nieuwe bestelligen optekenden. Het gaat vooral om change requests en upgrades," vertelt ceo Alex Vandereycken. Hij legt zich voortaan nog uitsluitend op België toe. Voor de overname door Norriq was hij ook in Nederland actief. "Daar heeft de crisis harder toegeslagen dan in ons land."

In België telt Helios IT zo'n 70 medewerkers, dit jaar goed voor een verwachte omzet van ruim 8,6 miljoen euro, een stijging met meer dan 5 procent. Vanaf 1 januari worden de vier activiteiten volledig geïntegreerd. Het gaat om Business Solutions, Automotive Solutions, Life Sciences en Beverage Solutions. Voortaan gaan ze onder de naam Norriq Belgium door het leven.

Alex Vandereycken rekent in België op een omzettoename van zowat 10 procent, wat de entiteit naar 10 miljoen euro inkomsten moet loodsen. Eén van de speerpunten is de Drink-IT-oplossing die het onder andere voor Duvel Moortgat en brouwerij Affligem uitwerkte. Voor Heineken wordt Drink-IT nu ook in Afrikaanse landen zoals Burundi en Rwanda uitgerold. Het wordt daar als het tweede platform naast SAP aangeboden.

Norriq uit Glostrup bij Kopenhagen heeft de jongste jaren erg veel overnames gedaan, stuk voor stuk partners van Microsoft. Het verwacht in 2010 een omzet van zo'n 150 miljoen euro. Vanuit België worden volgend jaar ook de activiteiten in Luxemburg opgestart.

Bo Martinsen, de groepsceo die Norriq in 2007 opstartte na de overname van drie Deense it-consultancybedrijven, woont trouwens in Luxemburg. Norriq, dat ondere andere IKEA in zijn klantenportefeuille telt, plant ook verder te groeien via overnames.

Alex Vandereycken is optimistisch. "Heel wat it-projecten zijn uitgesteld. Zodra de economie opnieuw aantrekt, krijgen we een tijdelijke overhitting en een algemeen tekort aan resources gedurende negen tot twaalf maanden. Dat wordt een interessante periode."

Precies een jaar geleden, net voor de financiële crisis helemaal uitbrak, werd Helios IT uit Tremelo overgenomen door het Deense Norriq. De vier activiteiten worden nu helemaal geïntegreerd. De naam Helios IT verdwijnt en maakt plaats voor Norriq Belgium. Helios IT is vooral gespecialiseerd in Microsoft Dynamics en heeft een aantal opgemerkte oplossingen uitgedokterd in de automobielsector, onder meer voor Toyota, Mercedes en Opel. "Het is duidelijk dat we in deze sector weinig nieuwe bestelligen optekenden. Het gaat vooral om change requests en upgrades," vertelt ceo Alex Vandereycken. Hij legt zich voortaan nog uitsluitend op België toe. Voor de overname door Norriq was hij ook in Nederland actief. "Daar heeft de crisis harder toegeslagen dan in ons land." In België telt Helios IT zo'n 70 medewerkers, dit jaar goed voor een verwachte omzet van ruim 8,6 miljoen euro, een stijging met meer dan 5 procent. Vanaf 1 januari worden de vier activiteiten volledig geïntegreerd. Het gaat om Business Solutions, Automotive Solutions, Life Sciences en Beverage Solutions. Voortaan gaan ze onder de naam Norriq Belgium door het leven. Alex Vandereycken rekent in België op een omzettoename van zowat 10 procent, wat de entiteit naar 10 miljoen euro inkomsten moet loodsen. Eén van de speerpunten is de Drink-IT-oplossing die het onder andere voor Duvel Moortgat en brouwerij Affligem uitwerkte. Voor Heineken wordt Drink-IT nu ook in Afrikaanse landen zoals Burundi en Rwanda uitgerold. Het wordt daar als het tweede platform naast SAP aangeboden. Norriq uit Glostrup bij Kopenhagen heeft de jongste jaren erg veel overnames gedaan, stuk voor stuk partners van Microsoft. Het verwacht in 2010 een omzet van zo'n 150 miljoen euro. Vanuit België worden volgend jaar ook de activiteiten in Luxemburg opgestart. Bo Martinsen, de groepsceo die Norriq in 2007 opstartte na de overname van drie Deense it-consultancybedrijven, woont trouwens in Luxemburg. Norriq, dat ondere andere IKEA in zijn klantenportefeuille telt, plant ook verder te groeien via overnames. Alex Vandereycken is optimistisch. "Heel wat it-projecten zijn uitgesteld. Zodra de economie opnieuw aantrekt, krijgen we een tijdelijke overhitting en een algemeen tekort aan resources gedurende negen tot twaalf maanden. Dat wordt een interessante periode."