Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt veel erop te wijzen dat de 'optical networking'- en 'carrier ethernet'-afdelingen van Nortel in handen zullen komen van het Amerikaanse Ciena.

Zeker is in ieder geval dat ook Nokia Siemens Networks, samen met private equityspeler One Equity Partners, een bod gedaan heeft op de ethernetbusiness van Nortel. Maar het bedrijf meldt nu dat het niet verder biedt omdat dat "financieel niet meer te verantwoorden" zou zijn.

Volgens persagentschap Reuters zou de Amerikaanse netwerkspecialist Ciena al minstens 714 miljoen dollar veil hebben voor de bewuste activiteiten van Nortel: 500 miljoen in contanten en 214 miljoen in aandelen. Het bedrijf was begonnen met een bod van 522 miljoen dollar. De Nortel-afdeling die Ciena wil kopen, was in 2008 goed voor een omzet van 1,36 miljard dollar.

Overigens raakte ook bekend dat Avaya van de Europese Commissie het fiat heeft gekregen om de enterprise solutions-activiteiten van Nortel over te nemen. Avaya betaalt 915 miljoen dollar voor die afdeling.

Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt veel erop te wijzen dat de 'optical networking'- en 'carrier ethernet'-afdelingen van Nortel in handen zullen komen van het Amerikaanse Ciena. Zeker is in ieder geval dat ook Nokia Siemens Networks, samen met private equityspeler One Equity Partners, een bod gedaan heeft op de ethernetbusiness van Nortel. Maar het bedrijf meldt nu dat het niet verder biedt omdat dat "financieel niet meer te verantwoorden" zou zijn. Volgens persagentschap Reuters zou de Amerikaanse netwerkspecialist Ciena al minstens 714 miljoen dollar veil hebben voor de bewuste activiteiten van Nortel: 500 miljoen in contanten en 214 miljoen in aandelen. Het bedrijf was begonnen met een bod van 522 miljoen dollar. De Nortel-afdeling die Ciena wil kopen, was in 2008 goed voor een omzet van 1,36 miljard dollar. Overigens raakte ook bekend dat Avaya van de Europese Commissie het fiat heeft gekregen om de enterprise solutions-activiteiten van Nortel over te nemen. Avaya betaalt 915 miljoen dollar voor die afdeling.