Canadese en Amerikaanse rechtbanken hebben Nortel Networks de toestemming gegeven premies voor een totaal bedrag 7,3 miljoen dollar te storten aan directieleden van de fabrikant van telecommunicatieapparatuur.

Het Hoog Gerechtshof van Ontario en een rechtbank in Delaware stemden ermee in dat acht hoge kaderleden premies krijgen om hen aan te moedigen bij het bedrijf te blijven gedurende de herstructurering ervan, meldde het Canadese televisiestation CBC. Afgedankte werknemers hadden bij het gerecht verzet aangetekend tegen de premies. Ze eisten een ontslagvergoeding op, die hen geweigerd werd.

Nortel zocht begin dit jaar bescherming tegen schuldeisers ('Chapter 11') om een faillissement te vermijden. Het bedrijf heeft tot 1 mei de tijd om een herstructureringsplan voor te leggen dat een ontmanteling moet vermijden.

Bron: Belga

Canadese en Amerikaanse rechtbanken hebben Nortel Networks de toestemming gegeven premies voor een totaal bedrag 7,3 miljoen dollar te storten aan directieleden van de fabrikant van telecommunicatieapparatuur. Het Hoog Gerechtshof van Ontario en een rechtbank in Delaware stemden ermee in dat acht hoge kaderleden premies krijgen om hen aan te moedigen bij het bedrijf te blijven gedurende de herstructurering ervan, meldde het Canadese televisiestation CBC. Afgedankte werknemers hadden bij het gerecht verzet aangetekend tegen de premies. Ze eisten een ontslagvergoeding op, die hen geweigerd werd. Nortel zocht begin dit jaar bescherming tegen schuldeisers ('Chapter 11') om een faillissement te vermijden. Het bedrijf heeft tot 1 mei de tijd om een herstructureringsplan voor te leggen dat een ontmanteling moet vermijden. Bron: Belga