3,4 miljard dollar verlies in het derde kwartaal van 2008 en 1300 banen op de tocht: dat zijn twee zware pillen om te slikken bij producent van telecomapparatuur Nortel.

1300 banen minder, dat is ongeveer 5 procent van het werknemersbestand. Nortel hoopt zo zeker 400 miljoen dollar per jaar te besparen. Daarnaast wil Nortel ook besparen op lonen (het bevriest salarissen en verlengt de aanwervingsstop tot 2009), op dividenden en op consultants, dunt het het managementkorps uit en neemt het zijn immobiliën onder de loep.

De resultaten zijn dan ook geenszins om vrolijk van te worden. Vorig jaar haalde de firma in het derde kwartaal een lichte winst van 27 miljoen dollar, nu is dat een verlies van 3,4 miljard dollar, al is dat dan grotendeels te wijten aan afwaarderingen. Die niet meegerekend bedraagt het verlies 150 miljoen dollar. De omzet daalde met 14 procent tot 2,32 miljard dollar.

Ook de jaarresultaten zullen na die boodschap aan de lage kant van de voorspellingen hangen. Zo voorsprelt Nortel nu een daling van de jaaromzet met circa 4 procent, tegen een eerdere verwachting van -2 tot -4 procent.

3,4 miljard dollar verlies in het derde kwartaal van 2008 en 1300 banen op de tocht: dat zijn twee zware pillen om te slikken bij producent van telecomapparatuur Nortel. 1300 banen minder, dat is ongeveer 5 procent van het werknemersbestand. Nortel hoopt zo zeker 400 miljoen dollar per jaar te besparen. Daarnaast wil Nortel ook besparen op lonen (het bevriest salarissen en verlengt de aanwervingsstop tot 2009), op dividenden en op consultants, dunt het het managementkorps uit en neemt het zijn immobiliën onder de loep. De resultaten zijn dan ook geenszins om vrolijk van te worden. Vorig jaar haalde de firma in het derde kwartaal een lichte winst van 27 miljoen dollar, nu is dat een verlies van 3,4 miljard dollar, al is dat dan grotendeels te wijten aan afwaarderingen. Die niet meegerekend bedraagt het verlies 150 miljoen dollar. De omzet daalde met 14 procent tot 2,32 miljard dollar. Ook de jaarresultaten zullen na die boodschap aan de lage kant van de voorspellingen hangen. Zo voorsprelt Nortel nu een daling van de jaaromzet met circa 4 procent, tegen een eerdere verwachting van -2 tot -4 procent.