De verwachte zogenaamde 'Chapter 11'-filing van Nortel, voor bescherming tegen schuldeisers, is een feit.

De bouwer van telecomuitrusting Nortel heeft bescherming gezocht tegen schuldeisers in de VS en Canada. Het bedrijf [onderzocht die mogelijkheid] al ruim een maand. Ook in de EMEA-regio zouden sommige, niet nader genoemde, filialen bescherming kunnen zoeken.

Volgens persagentschap Bloomberg zou het bedrijf ruim 100 schuldeisers hebben die allemaal tussen de 100 miljoen en 500 miljoen dollar te goed hebben. Morgen (donderdag) moest Nortel normaal gezien een intrestbetaling van 107 miljoen dollar uitvoeren.

In november had het bedrijf nog aangekondigd een kwartaalverlies te halen van 3,4 miljard dollar. Het zou nog eens 5 procent van het personeel, 1300 mensen, ontslaan.

Wat de gevolgen voor het bedrijf zijn, is onduidelijk, maar analisten noemen het waarschijnlijk dat grote delen van Nortel verkocht zullen worden.

De verwachte zogenaamde 'Chapter 11'-filing van Nortel, voor bescherming tegen schuldeisers, is een feit. De bouwer van telecomuitrusting Nortel heeft bescherming gezocht tegen schuldeisers in de VS en Canada. Het bedrijf [onderzocht die mogelijkheid] al ruim een maand. Ook in de EMEA-regio zouden sommige, niet nader genoemde, filialen bescherming kunnen zoeken. Volgens persagentschap Bloomberg zou het bedrijf ruim 100 schuldeisers hebben die allemaal tussen de 100 miljoen en 500 miljoen dollar te goed hebben. Morgen (donderdag) moest Nortel normaal gezien een intrestbetaling van 107 miljoen dollar uitvoeren. In november had het bedrijf nog aangekondigd een kwartaalverlies te halen van 3,4 miljard dollar. Het zou nog eens 5 procent van het personeel, 1300 mensen, ontslaan. Wat de gevolgen voor het bedrijf zijn, is onduidelijk, maar analisten noemen het waarschijnlijk dat grote delen van Nortel verkocht zullen worden.