De Canadese leverancier van telecomapparatuur Nortel vraagt meer tijd om het bedrijf te herstructureren. De al verlengde Chapter 11 loopt op 1 mei af.

In januari vroeg Nortel bescherming aan tegen schuldeisers (Chapter 11). Het bedrijf draaide al niet naar behoren, maar de kredietcrisis kneep Nortels keel helemaal dicht. In samenwerking met Ernst & Young onderzoekt het bedrijf de verschillende opties, waaronder een verkoop van grote delen van het bedrijf. [Daarvoor zijn alvast heel wat geïnteresseerden, zo meldden we eerder al]. Maar ook verder gaan met het bedrijf als geheel is een mogelijkheid.

Om die herstructurering verder door te voeren meldt het bedrijf "aanzienlijk meer tijd" nodig te hebben, zo schrijft de Financial Times. Het vraagt een uitbreiding van de bankroetbescherming tot 30 juli. Volgens Ernst & Young heeft het bedrijf, als de nieuwe deadline wordt goedgekeurd, alvast voldoende cash om de herstructurering verder te zetten.

De Canadese leverancier van telecomapparatuur Nortel vraagt meer tijd om het bedrijf te herstructureren. De al verlengde Chapter 11 loopt op 1 mei af. In januari vroeg Nortel bescherming aan tegen schuldeisers (Chapter 11). Het bedrijf draaide al niet naar behoren, maar de kredietcrisis kneep Nortels keel helemaal dicht. In samenwerking met Ernst & Young onderzoekt het bedrijf de verschillende opties, waaronder een verkoop van grote delen van het bedrijf. [Daarvoor zijn alvast heel wat geïnteresseerden, zo meldden we eerder al]. Maar ook verder gaan met het bedrijf als geheel is een mogelijkheid. Om die herstructurering verder door te voeren meldt het bedrijf "aanzienlijk meer tijd" nodig te hebben, zo schrijft de Financial Times. Het vraagt een uitbreiding van de bankroetbescherming tot 30 juli. Volgens Ernst & Young heeft het bedrijf, als de nieuwe deadline wordt goedgekeurd, alvast voldoende cash om de herstructurering verder te zetten.