FEDNOT tekende een visie uit die de organisatie toekomstgericht moet transformeren. "Als we de toekomst van onze ruim 1.500 notarissen willen garanderen, moeten we technologie omarmen en inzetten op een digitale dienstverlening", zegt chief information officer Rudi Somers. "We voorzien bijvoorbeeld een proeftuin waarin we zullen experimenteren met nieuwe digitale technologieën zoals blockchain. Daarvoor hebben we een krachtige en zelfsturende infrastructuur nodig", klinkt het.

De keuze voor de nodige basisinfrastructuur is op Cisco gevallen, en dan meer bepaald de application-centric infrastructuur (ACI). Die laat toe om nieuwe toepassingen voor notarissen en diensten voor burgers heel snel te activeren en een hoge beschikbaarheid daarvan te garanderen. Zo wil FEDNOT onder meer het proces van notariële transacties vereenvoudigen.

De ACI-infrastructuur wordt het fundament voor acht kritische toepassingen. Onder meer de communicatiesoftware tussen de overheid en het notariaat draait in de datacenters van FEDNOT, net als de systemen die alle studies met elkaar verbindt. ACI zal die communicatie en verbinding voor zijn rekening nemen.

Computacenter zal 14 nieuwe Nexus 9000 hogecapaciteitsswitches van Cisco installeren in het nieuwe datacenter van FEDNOT. Begin 2018 moet dat werk klaar zijn. Midden volgend jaar wordt de installatie dan gespiegeld in een tweede datacenter om de bedrijfszekerheid te garanderen. Computacenter wist FEDNOT te overtuigen met onder meer de terugverdientijd op amper 17 maanden, een substantiële besparing op it- en beheerskosten en de snelheid om applicaties te activeren.

FEDNOT tekende een visie uit die de organisatie toekomstgericht moet transformeren. "Als we de toekomst van onze ruim 1.500 notarissen willen garanderen, moeten we technologie omarmen en inzetten op een digitale dienstverlening", zegt chief information officer Rudi Somers. "We voorzien bijvoorbeeld een proeftuin waarin we zullen experimenteren met nieuwe digitale technologieën zoals blockchain. Daarvoor hebben we een krachtige en zelfsturende infrastructuur nodig", klinkt het. De keuze voor de nodige basisinfrastructuur is op Cisco gevallen, en dan meer bepaald de application-centric infrastructuur (ACI). Die laat toe om nieuwe toepassingen voor notarissen en diensten voor burgers heel snel te activeren en een hoge beschikbaarheid daarvan te garanderen. Zo wil FEDNOT onder meer het proces van notariële transacties vereenvoudigen.De ACI-infrastructuur wordt het fundament voor acht kritische toepassingen. Onder meer de communicatiesoftware tussen de overheid en het notariaat draait in de datacenters van FEDNOT, net als de systemen die alle studies met elkaar verbindt. ACI zal die communicatie en verbinding voor zijn rekening nemen.Computacenter zal 14 nieuwe Nexus 9000 hogecapaciteitsswitches van Cisco installeren in het nieuwe datacenter van FEDNOT. Begin 2018 moet dat werk klaar zijn. Midden volgend jaar wordt de installatie dan gespiegeld in een tweede datacenter om de bedrijfszekerheid te garanderen. Computacenter wist FEDNOT te overtuigen met onder meer de terugverdientijd op amper 17 maanden, een substantiële besparing op it- en beheerskosten en de snelheid om applicaties te activeren.