Data Center Solutions is sinds kort de nieuwe loot aan de stam van it-leverancier Novell. Die moeten enerzijds het End User Computing aanbod (productivity en collaboration-oplossingen die een uitvloeisel zijn van Netware en end-to-end beheeroplossingen voor asset management, applicatievirtualiseringn, etc.) vervolledigen.

Ook het aanbod Identity & Security Management met end-to-end oplossingen voor identiteits-, toegangs-, beveiligings- en compliancebeheer moet daar de vruchten van plukken.

De nieuwe bedrijfsafdeling bouwt verder op het Suse-aanbod en maakt gebruik van de overname van vooral PlateSpin en van Managed Objects. Daardoor kan worden uitgepakt met een geheel van tools voor evaluatie, measurement, virtualisatie en orchestration. Nu komt daar ook nog een sterke focus op beheer van werklast bij. "Onder workload vallen volgens ons het besturingssysteem, de middleware, de toepassingen en de data. Met ons aanbod willen we de werklast in gevirtualiseerde gemengde omgevingen - van VMware over Microsoft tot Xen - meten en dan beveiligen," licht Mark-Peter Mansveld, director Data Center Solutions van Novell Benelux, toe.

Novell beschikt over een team van 7 specialisten voor de Belgische markt en hoopt het marktpotentieel beter te benutten via nieuwe partnerships. Er zijn wel al afspraken met The Network Factory, OPNS, Atos, Iris en Sogeti en met distributeurs als CDG en TechData. "Wij mikken op 5 partners voor elk van onze drie grote bedrijfsafdelingen. Vandaag zijn dat er 2 of 3," aldus nog Mansveld.

Data Center Solutions is sinds kort de nieuwe loot aan de stam van it-leverancier Novell. Die moeten enerzijds het End User Computing aanbod (productivity en collaboration-oplossingen die een uitvloeisel zijn van Netware en end-to-end beheeroplossingen voor asset management, applicatievirtualiseringn, etc.) vervolledigen. Ook het aanbod Identity & Security Management met end-to-end oplossingen voor identiteits-, toegangs-, beveiligings- en compliancebeheer moet daar de vruchten van plukken. De nieuwe bedrijfsafdeling bouwt verder op het Suse-aanbod en maakt gebruik van de overname van vooral PlateSpin en van Managed Objects. Daardoor kan worden uitgepakt met een geheel van tools voor evaluatie, measurement, virtualisatie en orchestration. Nu komt daar ook nog een sterke focus op beheer van werklast bij. "Onder workload vallen volgens ons het besturingssysteem, de middleware, de toepassingen en de data. Met ons aanbod willen we de werklast in gevirtualiseerde gemengde omgevingen - van VMware over Microsoft tot Xen - meten en dan beveiligen," licht Mark-Peter Mansveld, director Data Center Solutions van Novell Benelux, toe. Novell beschikt over een team van 7 specialisten voor de Belgische markt en hoopt het marktpotentieel beter te benutten via nieuwe partnerships. Er zijn wel al afspraken met The Network Factory, OPNS, Atos, Iris en Sogeti en met distributeurs als CDG en TechData. "Wij mikken op 5 partners voor elk van onze drie grote bedrijfsafdelingen. Vandaag zijn dat er 2 of 3," aldus nog Mansveld.