Het overnamebod van investeringsfirma Elliot Associates, goed voor 2 miljard dollar, is volgens open source softwarebedrijf Novell ontoereikend.

Begin maart [bood Elliot Associates], dat al een aandeel van 8,5 procent in Novell had, 2 miljard dollar voor het heel bedrijf. De investeerder argumenteerde in een brief dat het bedrijf onder z'n waarde presteerde, door een reeks strategische beslissingen en overnames die onsuccesvol zijn gebleken. Elliott stelde dat het Novell beter zou kunnen doen presteren.

Die argumentatie heeft de raad van bestuur van Novell toch niet kunnen overtuigen. De board stelt dat het bod van Elliott "ontoereikend is en dat het de groeiperspectieven van het bedrijf onderwaardeert."

De raad van bestuur bewandelt nu het pad van de alternatieven om de aandeelhouderswaarde van Novell de hoogte in de stuwen. Een verkoop van het bedrijf zit daar nog steeds bij, naast de terugkoop van eigen aandelen, uitkering van dividend, strategische partnerships en allianties en joint ventures.

Het overnamebod van investeringsfirma Elliot Associates, goed voor 2 miljard dollar, is volgens open source softwarebedrijf Novell ontoereikend. Begin maart [bood Elliot Associates], dat al een aandeel van 8,5 procent in Novell had, 2 miljard dollar voor het heel bedrijf. De investeerder argumenteerde in een brief dat het bedrijf onder z'n waarde presteerde, door een reeks strategische beslissingen en overnames die onsuccesvol zijn gebleken. Elliott stelde dat het Novell beter zou kunnen doen presteren. Die argumentatie heeft de raad van bestuur van Novell toch niet kunnen overtuigen. De board stelt dat het bod van Elliott "ontoereikend is en dat het de groeiperspectieven van het bedrijf onderwaardeert." De raad van bestuur bewandelt nu het pad van de alternatieven om de aandeelhouderswaarde van Novell de hoogte in de stuwen. Een verkoop van het bedrijf zit daar nog steeds bij, naast de terugkoop van eigen aandelen, uitkering van dividend, strategische partnerships en allianties en joint ventures.