Novell blijft verder werken aan een zakelijke variant voor Google Wave, Pulse.

Opensourcespecialist Novell was een van de weinige bedrijven die mee in het Google Wave-bad sprongen. Het bedrijf gebruikt de api en het Wave Federation Protocol van Wave (dat dient om samen, in real time, aan een document te kunnen werken) om er een eigen zakelijke samenwerkingsapplicatie mee te ontwikkelen, Pulse genaamd.

Novell heeft, nu Google de ontwikkeling van Wave zal beëindigen, op de bedrijfsblog bevestigd dat het de ontwikkeling van Pulse zal voortzetten. De software leunt niet zo zwaar op de Google Wave-code dat de Novell-tool er last van zal ondervinden. Doel is nog steeds dat Pulse in het najaar van 2010 gelanceerd wordt.

Novell heeft een lange geschiedenis in kantoor- en collaborationpakketten, met WordPerfect, Quattro Pro, GroupWise en OpenOffice.

Novell blijft verder werken aan een zakelijke variant voor Google Wave, Pulse. Opensourcespecialist Novell was een van de weinige bedrijven die mee in het Google Wave-bad sprongen. Het bedrijf gebruikt de api en het Wave Federation Protocol van Wave (dat dient om samen, in real time, aan een document te kunnen werken) om er een eigen zakelijke samenwerkingsapplicatie mee te ontwikkelen, Pulse genaamd. Novell heeft, nu Google de ontwikkeling van Wave zal beëindigen, op de bedrijfsblog bevestigd dat het de ontwikkeling van Pulse zal voortzetten. De software leunt niet zo zwaar op de Google Wave-code dat de Novell-tool er last van zal ondervinden. Doel is nog steeds dat Pulse in het najaar van 2010 gelanceerd wordt. Novell heeft een lange geschiedenis in kantoor- en collaborationpakketten, met WordPerfect, Quattro Pro, GroupWise en OpenOffice.