Hoe groot het probleem is, is niet duidelijk. Velen hebben de update met succes afgerond. Maar op Windows-forums - zoals die van Microsoft zelf - worden nog regelmatig vragen gesteld nadat het updaten is vastgelopen.

Volgens sommigen hangt het samen met het gebruik van SD-kaartjes; die zou je uit het systeem moeten halen. Anderen wijten het probleem aan het gebruik van te kleine solid state disks; 64 gigabyte zou het minimum zijn. Sommigen denken dat oudere, minder krachtige processors de schuldige zijn.

Schone installatie werkt op zeker

Microsoft zelf heeft geen oplossing voor dit probleem. De enige bekende methode die werkt - als je op Windows 10 wilt blijven - is een schone installatie met een Windows 10-versie van na de november-update. Dat is wel veel werk, als je veel applicaties en bestanden moet overzetten. Maar het is toch altijd beter dan uren aankijken tegen de melding dat je update 30, 44 of zelfs 91 procent gevorderd is zonder dat er daarna nog iets gebeurt.

Bron: Automatiseringgids

Hoe groot het probleem is, is niet duidelijk. Velen hebben de update met succes afgerond. Maar op Windows-forums - zoals die van Microsoft zelf - worden nog regelmatig vragen gesteld nadat het updaten is vastgelopen.Volgens sommigen hangt het samen met het gebruik van SD-kaartjes; die zou je uit het systeem moeten halen. Anderen wijten het probleem aan het gebruik van te kleine solid state disks; 64 gigabyte zou het minimum zijn. Sommigen denken dat oudere, minder krachtige processors de schuldige zijn.Schone installatie werkt op zekerMicrosoft zelf heeft geen oplossing voor dit probleem. De enige bekende methode die werkt - als je op Windows 10 wilt blijven - is een schone installatie met een Windows 10-versie van na de november-update. Dat is wel veel werk, als je veel applicaties en bestanden moet overzetten. Maar het is toch altijd beter dan uren aankijken tegen de melding dat je update 30, 44 of zelfs 91 procent gevorderd is zonder dat er daarna nog iets gebeurt. Bron: Automatiseringgids