Nadat de directie van het Waalse it-dienstenbedrijf NRB enkele weken geleden een besparingsplan lanceerde, zet diezelfde directie nu weer een stap terug. Eerst volgt een dialoog met de bonden.

NRB stelde de bonden enkele weken een plan voor waarmee 8,5 miljoen euro op 3 jaar moest bespaard worden. Dat plan vloeide voort uit een studie van consultancybedrijf McKinsey in oktober laatstleden. Maar de bonden waren sterk gekant tegen het plan.

Na een vergadering van de raad van bestuur, begin deze week, heeft NRB aan de bonden gemeld dat het plan in kwestie gewoon wordt ingetrokken. Dat tot grote tevredenheid van Francis Allemand van SETCA (BBTK): "De directie gaat de tijd nemen om de conclusies van het McKinsey-rapport in detail te onderzoeken. Er is dus geen sprake meer van de bonden voor een voldongen feit te plaatsen en zonder meer een herstructureringsplan op te leggen. Wij wachten nu op nieuwe voorstellen van de directie."

Die directie is de laatste tijd sterk herschikt en zal blijk moeten geven van heel wat fantasie. "Want aan het loon van het personeel raken, is geen optie", waarschuwt Allemand nog. Een uitkomst van de sociale dialoog wordt niet voor de zomer verwacht.

Nadat de directie van het Waalse it-dienstenbedrijf NRB enkele weken geleden een besparingsplan lanceerde, zet diezelfde directie nu weer een stap terug. Eerst volgt een dialoog met de bonden. NRB stelde de bonden enkele weken een plan voor waarmee 8,5 miljoen euro op 3 jaar moest bespaard worden. Dat plan vloeide voort uit een studie van consultancybedrijf McKinsey in oktober laatstleden. Maar de bonden waren sterk gekant tegen het plan. Na een vergadering van de raad van bestuur, begin deze week, heeft NRB aan de bonden gemeld dat het plan in kwestie gewoon wordt ingetrokken. Dat tot grote tevredenheid van Francis Allemand van SETCA (BBTK): "De directie gaat de tijd nemen om de conclusies van het McKinsey-rapport in detail te onderzoeken. Er is dus geen sprake meer van de bonden voor een voldongen feit te plaatsen en zonder meer een herstructureringsplan op te leggen. Wij wachten nu op nieuwe voorstellen van de directie." Die directie is de laatste tijd sterk herschikt en zal blijk moeten geven van heel wat fantasie. "Want aan het loon van het personeel raken, is geen optie", waarschuwt Allemand nog. Een uitkomst van de sociale dialoog wordt niet voor de zomer verwacht.