De goedkeuring viel op 22 oktober en sindsdien is NRB volop bezig met het operationeel integreren van Trasys. Zo werd intussen de raad van bestuur van Trasys vervangen en is Ulrick Penzkofer, ceo van NRB, de nieuwe voorzitter. De bedoeling is om in de loop van volgend jaar tot één bedrijf met één managementteam te komen. Eind 2016 volgt het juridische luik van de zaak.

Trasys telt ongeveer zevenhonderd medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 74 miljoen euro. Het bedrijf ontstond bij Tractebel, maar na 2006 kwam er een management buy-out met de steun van GIB (de dochtervennootschap van Achtermans & Van Haaren en CNP). Door de fusie wordt NRB een bedrijf met meer dan 300 miljoen euro omzet en tweeduizend werknemers.

In een verklaring wijst Penzkofer op de voordelen van de fusie: "Het nieuwe NRB zal in staat zijn om nog meer toegevoegde waarde aan alle klanten te bieden. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de versterking van ons aanbod in het domein van SAP voor de nutsbedrijven of aan dat voor de industriële sector met elementen zoals de optimalisatie van productieprocessen."

Maar ook de omvang van de overname speelt een rol: "In de huidige geglobaliseerde context worden onze concurrenten trouwens ook steeds groter. NRB moet daarom ook een zekere omvang hebben om ons op de radar te houden of te brengen van diegenen die beslissen over ICT-investeringen." Aldus Penzkofer.

De goedkeuring viel op 22 oktober en sindsdien is NRB volop bezig met het operationeel integreren van Trasys. Zo werd intussen de raad van bestuur van Trasys vervangen en is Ulrick Penzkofer, ceo van NRB, de nieuwe voorzitter. De bedoeling is om in de loop van volgend jaar tot één bedrijf met één managementteam te komen. Eind 2016 volgt het juridische luik van de zaak.Trasys telt ongeveer zevenhonderd medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 74 miljoen euro. Het bedrijf ontstond bij Tractebel, maar na 2006 kwam er een management buy-out met de steun van GIB (de dochtervennootschap van Achtermans & Van Haaren en CNP). Door de fusie wordt NRB een bedrijf met meer dan 300 miljoen euro omzet en tweeduizend werknemers.In een verklaring wijst Penzkofer op de voordelen van de fusie: "Het nieuwe NRB zal in staat zijn om nog meer toegevoegde waarde aan alle klanten te bieden. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de versterking van ons aanbod in het domein van SAP voor de nutsbedrijven of aan dat voor de industriële sector met elementen zoals de optimalisatie van productieprocessen."Maar ook de omvang van de overname speelt een rol: "In de huidige geglobaliseerde context worden onze concurrenten trouwens ook steeds groter. NRB moet daarom ook een zekere omvang hebben om ons op de radar te houden of te brengen van diegenen die beslissen over ICT-investeringen." Aldus Penzkofer.