De Belgische NRB-groep - gespecialiseerd in outsourcing en project management - heeft vorig jaar een geconsolideerde omzet neergezet van 181,9 miljoen euro tegenover 185,5 miljoen in 2010. De operationele winst bedroeg 16,7 miljoen euro tegenover 20,5 miljoen in 2010, oftewel een ebit van 11% (9% vorig jaar). Het aantal personeelsleden steeg van 884 naar 930.

De nieuwe algemene directeur Ulrich Penzkofer (die twee maand geleden Guy Uerlings opvolgde) heeft het over een "goed jaar in het algemeen" en "beter dan gebudgetteerde cijfers". Het afgelopen jaar bij 'Network Research Belgium' werd gemarkeerd door de oprichting van Xperthis, het resultaat van de overname en de fusie in september vorig jaar van Partezis, Polymedis en Xtenso.

In 2011 wist NRB ook enkele mooie nieuwe referenties op te tekenen zoals FMSA (12 miljoen euro), P&V Verzekeringen en Partena. Overigens staat Ethias nog steeds voor ongeveer de helft van de omzet.

De komende drie jaar wil NRB zijn derde plaats verstevigen op de Belgische markt (met naar eigen zeggen 4% marktaandeel, achter IBM en HP). Het wil dat vooral doen door zich meer op Vlaanderen te richten, er een nieuw datacenter te bouwen en kleine of middelgrote bedrijven over te nemen. "Wij zijn de enige volledig Belgische speler in outsourcing en van dat argument willen we volop gebruik gaan maken", zegt Penzkofer die meteen ook duidelijk maakt dat er ook geïnvesteerd zal worden in de commerciële slagkracht (zeker in Vlaanderen) die zich nog veel meer op de industrie zal richten.

De Belgische NRB-groep - gespecialiseerd in outsourcing en project management - heeft vorig jaar een geconsolideerde omzet neergezet van 181,9 miljoen euro tegenover 185,5 miljoen in 2010. De operationele winst bedroeg 16,7 miljoen euro tegenover 20,5 miljoen in 2010, oftewel een ebit van 11% (9% vorig jaar). Het aantal personeelsleden steeg van 884 naar 930. De nieuwe algemene directeur Ulrich Penzkofer (die twee maand geleden Guy Uerlings opvolgde) heeft het over een "goed jaar in het algemeen" en "beter dan gebudgetteerde cijfers". Het afgelopen jaar bij 'Network Research Belgium' werd gemarkeerd door de oprichting van Xperthis, het resultaat van de overname en de fusie in september vorig jaar van Partezis, Polymedis en Xtenso. In 2011 wist NRB ook enkele mooie nieuwe referenties op te tekenen zoals FMSA (12 miljoen euro), P&V Verzekeringen en Partena. Overigens staat Ethias nog steeds voor ongeveer de helft van de omzet. De komende drie jaar wil NRB zijn derde plaats verstevigen op de Belgische markt (met naar eigen zeggen 4% marktaandeel, achter IBM en HP). Het wil dat vooral doen door zich meer op Vlaanderen te richten, er een nieuw datacenter te bouwen en kleine of middelgrote bedrijven over te nemen. "Wij zijn de enige volledig Belgische speler in outsourcing en van dat argument willen we volop gebruik gaan maken", zegt Penzkofer die meteen ook duidelijk maakt dat er ook geïnvesteerd zal worden in de commerciële slagkracht (zeker in Vlaanderen) die zich nog veel meer op de industrie zal richten.