Dat blijkt uit een document dat The Intercept in handen kreeg. Uit het document blijkt geen direct verband tussen de samenwerking en de onlangs ontdekte backdoor bij Juniper. Hackers kregen daarbij via een door vermoedelijk de NSA geplaatste achterdeur toegang tot de netwerkapparatuur van Juniper.

Voor bedrijven is Juniper een grote speler, het bedrijf levert netwerkapparatuur aan onder meer banken en de Europese Unie.

De samenwerking tussen NSA en GCHQ is al sinds 2011 aan de gang. De inlichtingendiensten vinden Juniper interessant omdat de routers van het bedrijf 'een hoge dichtheid hebben over de gehele wereld' hebben.

Hoewel er geen direct blijkt tussen de hacks die onlangs aan het licht kwamen, blijkt wel dat Juniper op de wensenlijst van de NSA stond. Sinds 2011 kan er uiteraard veel veranderd zijn, waar in dit document nog niet over gesproken werd. De code die deze maand ontdekt werd in de software van Juniper zat er sinds 2012 - het document van The Intercept sluit betrokkenheid bij van de geheime diensten bij de geplaatste achterdeur dus niet uit.

Dat blijkt uit een document dat The Intercept in handen kreeg. Uit het document blijkt geen direct verband tussen de samenwerking en de onlangs ontdekte backdoor bij Juniper. Hackers kregen daarbij via een door vermoedelijk de NSA geplaatste achterdeur toegang tot de netwerkapparatuur van Juniper. Voor bedrijven is Juniper een grote speler, het bedrijf levert netwerkapparatuur aan onder meer banken en de Europese Unie. De samenwerking tussen NSA en GCHQ is al sinds 2011 aan de gang. De inlichtingendiensten vinden Juniper interessant omdat de routers van het bedrijf 'een hoge dichtheid hebben over de gehele wereld' hebben. Hoewel er geen direct blijkt tussen de hacks die onlangs aan het licht kwamen, blijkt wel dat Juniper op de wensenlijst van de NSA stond. Sinds 2011 kan er uiteraard veel veranderd zijn, waar in dit document nog niet over gesproken werd. De code die deze maand ontdekt werd in de software van Juniper zat er sinds 2012 - het document van The Intercept sluit betrokkenheid bij van de geheime diensten bij de geplaatste achterdeur dus niet uit.