De becijfering komt van Forrester Research dat in 2013 nog uitging van een omzetverlies van 180 miljard dollar. Maar hoewel de impact nog steeds in de tientallen miljarden loopt, vertrekken bedrijven toch niet zomaar bij hun Amerikaanse leverancier. Zo blijft negentig procent bij zijn Amerikaanse cloud- of outsourcingprovider , maar doet dat wel terwijl er encryptie wordt gebruikt.

Concreet heeft 26 procent van de (niet-Amerikaanse) beslissingnemers die Forrester bevroeg zijn uitgaven aan Amerikaanse service providers stopgezet of verminderd. In 2014 zorgde dat voor een omzetdaling van acht procent.

Forrester wijst er op dat hoewel de schade minder zwaar is dan eerst verwacht, het vertrouwen in Amerikaanse technologieleveranciers nog steeds ver weg is. Al nuanceert het onderzoeksbureau ook dat bedrijven evenzeer op hun hoede zijn voor spionage uit andere landen.

De becijfering komt van Forrester Research dat in 2013 nog uitging van een omzetverlies van 180 miljard dollar. Maar hoewel de impact nog steeds in de tientallen miljarden loopt, vertrekken bedrijven toch niet zomaar bij hun Amerikaanse leverancier. Zo blijft negentig procent bij zijn Amerikaanse cloud- of outsourcingprovider , maar doet dat wel terwijl er encryptie wordt gebruikt.Concreet heeft 26 procent van de (niet-Amerikaanse) beslissingnemers die Forrester bevroeg zijn uitgaven aan Amerikaanse service providers stopgezet of verminderd. In 2014 zorgde dat voor een omzetdaling van acht procent.Forrester wijst er op dat hoewel de schade minder zwaar is dan eerst verwacht, het vertrouwen in Amerikaanse technologieleveranciers nog steeds ver weg is. Al nuanceert het onderzoeksbureau ook dat bedrijven evenzeer op hun hoede zijn voor spionage uit andere landen.