Uit geheime documenten - onder meer afkomstig van Edward Snowden - blijkt dat de NSA dagelijks "miljoenen foto's" verzamelt voor gezichtsherkenning. Dat meldt de New York Times.

De beelden worden onder meer onderschept via e-mails, sms'jes, sociale netwerken, videoconferenties en andere gebruikelijke communicatievormen. Van hoeveel mensen er al foto's onderschept zijn, is niet bekend.

Het verzamelen van deze foto's heeft ertoe geleid dat de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenningsprogramma's de voorbije vier jaar zienderogen is toegenomen, aldus de New York Times.

De krant herinnert er nog eens aan dat de privacywetten in de VS geen bescherming bieden op het gebied van gezichtsherkenning. (Belga/MI)

Uit geheime documenten - onder meer afkomstig van Edward Snowden - blijkt dat de NSA dagelijks "miljoenen foto's" verzamelt voor gezichtsherkenning. Dat meldt de New York Times. De beelden worden onder meer onderschept via e-mails, sms'jes, sociale netwerken, videoconferenties en andere gebruikelijke communicatievormen. Van hoeveel mensen er al foto's onderschept zijn, is niet bekend. Het verzamelen van deze foto's heeft ertoe geleid dat de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenningsprogramma's de voorbije vier jaar zienderogen is toegenomen, aldus de New York Times. De krant herinnert er nog eens aan dat de privacywetten in de VS geen bescherming bieden op het gebied van gezichtsherkenning. (Belga/MI)