Vanaf 15 juni 2017 kost surfen en bellen in het buitenland je niet langer meer dan wanneer je dat in België zou doen. Het Europees Parlement heeft namelijk de roamingtarieven afgeschaft. Die plannen lagen al lang op tafel, maar veel lidstaten bleven weigeren uit angst voor inkomensverlies bij de lokale telecomoperatoren.

Dat die uiteindelijk toch zouden verdwijnen, was al even onderhandeld door het Europees Parlement. Nu is de wet ook officieel goedgekeurd. Het parlement legde ook maximumtarieven vast die de operatoren mogen aanrekenen wanneer hun klanten hun gsm gebruiken in het buitenland. Die kosten liggen een pak lager dan nu.

Zoals bij de meeste dossiers binnen de Europese Unie komt ook hier de brexit weer om de hoek kijken. Wie vanaf 2019 naar het Verenigd Koninkrijk reist, zal namelijk wel roamingkosten moeten betalen.

Vanaf 15 juni 2017 kost surfen en bellen in het buitenland je niet langer meer dan wanneer je dat in België zou doen. Het Europees Parlement heeft namelijk de roamingtarieven afgeschaft. Die plannen lagen al lang op tafel, maar veel lidstaten bleven weigeren uit angst voor inkomensverlies bij de lokale telecomoperatoren. Dat die uiteindelijk toch zouden verdwijnen, was al even onderhandeld door het Europees Parlement. Nu is de wet ook officieel goedgekeurd. Het parlement legde ook maximumtarieven vast die de operatoren mogen aanrekenen wanneer hun klanten hun gsm gebruiken in het buitenland. Die kosten liggen een pak lager dan nu.Zoals bij de meeste dossiers binnen de Europese Unie komt ook hier de brexit weer om de hoek kijken. Wie vanaf 2019 naar het Verenigd Koninkrijk reist, zal namelijk wel roamingkosten moeten betalen.