Na de Bank van de Post worden nu ook op naam van ING phishingmails uitgestuurd.

Het seizoen van phishing-aanvallen is blijkbaar nog niet voorbij. Eerder deze maand liepen de mailboxen (ook van niet-klanten) vol met boodschappen die ogenschijnlijk afkomstig waren van de Bank van de Post ('uw internetbankieren is geblokkeerd', verkondigde de subjectlijn), met in de voorbije week nog een nieuwe opstoot.

Nu blijkt ING aan de beurt te zijn, met 'subject: Wijziging / update'-mails. Hierin wordt een 'Veiligheidsupdate Home Banking / ING' aangekondigd, wegens zogenaamd 'een nieuw beveiligingssysteem' dat 'sinds woensdag 29 augustus 2012' in gebruik is. Er wordt gevraagd 'eenmalig de hyperlink te volgen' zodat de 'rekening geüpdatet [kan] worden met de nieuwe beveiligingssoftware.'

Niet doen dus. Banken zullen nooit zomaar mailtjes rondsturen waarin even tussendoor wordt gevraagd aan security etc. te sleutelen. Wie zich toch zorgen maakt, neemt best contact op met de bank en in het bijzonder met het agentschap of de persoon waar of bij wie je gewoonlijk terecht komt. Neem nooit contact op met een telefoonnummer of adres dat in de mail staat vermeld, want ook die kunnen in handen zijn van de boosdoeners.

Na de Bank van de Post worden nu ook op naam van ING phishingmails uitgestuurd. Het seizoen van phishing-aanvallen is blijkbaar nog niet voorbij. Eerder deze maand liepen de mailboxen (ook van niet-klanten) vol met boodschappen die ogenschijnlijk afkomstig waren van de Bank van de Post ('uw internetbankieren is geblokkeerd', verkondigde de subjectlijn), met in de voorbije week nog een nieuwe opstoot. Nu blijkt ING aan de beurt te zijn, met 'subject: Wijziging / update'-mails. Hierin wordt een 'Veiligheidsupdate Home Banking / ING' aangekondigd, wegens zogenaamd 'een nieuw beveiligingssysteem' dat 'sinds woensdag 29 augustus 2012' in gebruik is. Er wordt gevraagd 'eenmalig de hyperlink te volgen' zodat de 'rekening geüpdatet [kan] worden met de nieuwe beveiligingssoftware.' Niet doen dus. Banken zullen nooit zomaar mailtjes rondsturen waarin even tussendoor wordt gevraagd aan security etc. te sleutelen. Wie zich toch zorgen maakt, neemt best contact op met de bank en in het bijzonder met het agentschap of de persoon waar of bij wie je gewoonlijk terecht komt. Neem nooit contact op met een telefoonnummer of adres dat in de mail staat vermeld, want ook die kunnen in handen zijn van de boosdoeners.