Het Amerikaanse spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications, dat enkele jaren geleden nog een deel van het failliete Lernout & Hauspie overnam, heeft een vijandig bod van 40 miljoen dollar uitgebracht op het Canadese Zi Corporation. Nuance is bereid om 80 dollarcent per aandeel op tafel te leggen.

Zi Corporation focust op softwaretoepassingen die het gebruik van mobiele telefoons vergemakkelijken. Het bedrijf ontwikkelt naast programma's die spelfouten uit sms'jes halen, ook mobiele zoekapplicaties en reclametools.

Intussen heeft de Raad van Bestuur van Zi Corp. al te kennen gegeven het bod te verwerpen, en niet te willen ingaan op onderhandelingsgesprekken van Nuance. De directie vindt 80 dollarcent per aandeel te weinig, en stelt dat het bedrijf op die manier niet naar volle waarde geschat wordt.

Nuance, dat o.a. op spraak gebaseerde toepassingen ontwikkelt voor mobieltjes, boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 9,9 miljoen dollar. Dat is 30 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten stegen met 38 procent tot 216,7 miljoen dollar. De inkomsten uit mobiele toepassingen bedroegen 45,3 miljoen dollar.

Het Amerikaanse spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications, dat enkele jaren geleden nog een deel van het failliete Lernout & Hauspie overnam, heeft een vijandig bod van 40 miljoen dollar uitgebracht op het Canadese Zi Corporation. Nuance is bereid om 80 dollarcent per aandeel op tafel te leggen. Zi Corporation focust op softwaretoepassingen die het gebruik van mobiele telefoons vergemakkelijken. Het bedrijf ontwikkelt naast programma's die spelfouten uit sms'jes halen, ook mobiele zoekapplicaties en reclametools. Intussen heeft de Raad van Bestuur van Zi Corp. al te kennen gegeven het bod te verwerpen, en niet te willen ingaan op onderhandelingsgesprekken van Nuance. De directie vindt 80 dollarcent per aandeel te weinig, en stelt dat het bedrijf op die manier niet naar volle waarde geschat wordt. Nuance, dat o.a. op spraak gebaseerde toepassingen ontwikkelt voor mobieltjes, boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 9,9 miljoen dollar. Dat is 30 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten stegen met 38 procent tot 216,7 miljoen dollar. De inkomsten uit mobiele toepassingen bedroegen 45,3 miljoen dollar.