"We doen het voor ons eigen netwerk, maar voornamelijk om het aan onze klanten te kunnen aanbieden", legt David Geens, ceo van Nucleus, uit. "Niet dat we een access provider willen zijn, maar met de groei van clouddiensten zie je dat veel grote bedrijven hun infrastructuur bij ons plaatsen en dan heb je nood aan een goede verbinding. Hetzelfde geldt voor diensten als disaster recovery as a service (DRaaS)."

Het grote voordeel van dark fiber is dat je zelf volledige controle hebt over de verbinding. De snelheid van de lijn is enkel beperkt door de netwerkapparatuur. Nucleus kan het netwerk zowel in België als Nederland gebruiken.

Het exacte bedrag van het contract geeft Geens niet prijs. Maar gezien de lange contractduur gaat het in totaal wel over "een paar miljoen euro". Twee jaar geleden sloot ook Destiny een gelijkaardige deal met Eurofiber.

Nucleus heeft naar eigen zeggen de vergelijking gemaakt voor het Eurofiber koos. "Ze hebben een zeer stevig netwerk met een uitmuntende technische kwaliteit. Maar ook commerciëel is het aangenaam samenwerken als twee gelijkwaardige partners", aldus David Geens.

"We doen het voor ons eigen netwerk, maar voornamelijk om het aan onze klanten te kunnen aanbieden", legt David Geens, ceo van Nucleus, uit. "Niet dat we een access provider willen zijn, maar met de groei van clouddiensten zie je dat veel grote bedrijven hun infrastructuur bij ons plaatsen en dan heb je nood aan een goede verbinding. Hetzelfde geldt voor diensten als disaster recovery as a service (DRaaS)."Het grote voordeel van dark fiber is dat je zelf volledige controle hebt over de verbinding. De snelheid van de lijn is enkel beperkt door de netwerkapparatuur. Nucleus kan het netwerk zowel in België als Nederland gebruiken.Het exacte bedrag van het contract geeft Geens niet prijs. Maar gezien de lange contractduur gaat het in totaal wel over "een paar miljoen euro". Twee jaar geleden sloot ook Destiny een gelijkaardige deal met Eurofiber.Nucleus heeft naar eigen zeggen de vergelijking gemaakt voor het Eurofiber koos. "Ze hebben een zeer stevig netwerk met een uitmuntende technische kwaliteit. Maar ook commerciëel is het aangenaam samenwerken als twee gelijkwaardige partners", aldus David Geens.