Het Waals-Brabantse ict-dienstenbedrijf Vision IT Group heeft zijn omzet over 2009 zien dalen met een halve procent. Reden? Het bedrijf grijpt minder terug naar onderaanneming.

Vision IT Group draaide het voorbije jaar een omzet van 81,3 miljoen euro, 0,5 procent minder dan vorig jaar. De groep koos er naar eigen zeggen door crisis voor om minder terug te grijpen naar onderaanneming, om zo de druk op de marges in te perken. Daardoor moest het bedrijf zich meer gaan focussen op z'n kerncompetenties. Over het hele boekjaar is onderaanneming nog goed voor 11,6 procent van de activiteit, 20 procent minder dan voordien.

Het bedrijf wordt almaar internationaler. De buitenlandse activiteiten zijn vandaag goed voor 86 procent van de omzet. Met de [recente overname van GFI Duitsland] belandde Vision IT onlangs ook bij onze oosterburen. Naast België en Duitsland is het bedrijf ook aanwezig in Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Zwitserland.

Doel voor 2010? Weer een organische groei noteren, want die ging dit jaar wel met 5,1 procent achteruit. Zeker het eerste halfjaar zal Vision IT de keuze om minder in onderaanneming te doen nog blijven voelen.

Het Waals-Brabantse ict-dienstenbedrijf Vision IT Group heeft zijn omzet over 2009 zien dalen met een halve procent. Reden? Het bedrijf grijpt minder terug naar onderaanneming. Vision IT Group draaide het voorbije jaar een omzet van 81,3 miljoen euro, 0,5 procent minder dan vorig jaar. De groep koos er naar eigen zeggen door crisis voor om minder terug te grijpen naar onderaanneming, om zo de druk op de marges in te perken. Daardoor moest het bedrijf zich meer gaan focussen op z'n kerncompetenties. Over het hele boekjaar is onderaanneming nog goed voor 11,6 procent van de activiteit, 20 procent minder dan voordien. Het bedrijf wordt almaar internationaler. De buitenlandse activiteiten zijn vandaag goed voor 86 procent van de omzet. Met de [recente overname van GFI Duitsland] belandde Vision IT onlangs ook bij onze oosterburen. Naast België en Duitsland is het bedrijf ook aanwezig in Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Zwitserland. Doel voor 2010? Weer een organische groei noteren, want die ging dit jaar wel met 5,1 procent achteruit. Zeker het eerste halfjaar zal Vision IT de keuze om minder in onderaanneming te doen nog blijven voelen.