Numericable - het vroegere Coditel - wil met een agressief geprijsd triple play aanbod de Belgische telecommarkt openbreken.

De Franse telecomgroep Numericable was al sinds 2003 eigenaar van Coditel, maar plakt nu ook zijn naam over dat van de Brusselse kabelmaatschappij. Meteen lanceert het een triple play aanbod dat volgens de kersverse ceo Pierre Danon "meer biedt dan een vergelijkbare formule bij Belgacom aan zowat de helft van de prijs." Hoewel het aanbod beperkt blijft tot de grenzen van het eigen kabelnetwerk (40% van Brussel, Wemmel, Drogenbos en een deel van het Groothertogdom Luxemburg), hoopt Numericable dat het andere spelers kan inspireren.

Voor 40 euro per maand kun je er onbeperkt nationaal bellen (naar vaste lijnen), naar 83 digitale tv-zenders kijken (waaronder ook HD-kanalen), en surfen aan een snelheid tot 100 Mbit. Wie 20 euro meer wil betalen, krijgt meer tv-zenders (meer dan 140), meer dataverkeer (100 GB in plaats van 30 GB), en kan ook onbeperkt bellen naar vaste lijnen in 42 landen.

Een uitbreiding naar andere gebieden in België is bijzonder moeilijk. Telenet is al eigenaar van de Vlaamse kabel en in Wallonnië is het Voo dat de plak zwaait. Daarover wist Pierre Danon wel te zeggen dat Numericable de "evolutie van Voo aandachtig volgt", dat zijn groep "bijzonder geduldig is", en dat de deur altijd openstaat voor gesprekken.

Het triple play aanbod is gericht naar de residentiële markt. Zakelijke klanten zullen in de toekomst allicht bediend worden door Completel - een Franse acquisitie."Uiteindelijk zal die ook wel op de Belgische bedrijfsmarkt gaan spelen, maar we moeten eerst nog alle mogelijkheden overlopen", zei Danon daarover nog.

Numericable - het vroegere Coditel - wil met een agressief geprijsd triple play aanbod de Belgische telecommarkt openbreken. De Franse telecomgroep Numericable was al sinds 2003 eigenaar van Coditel, maar plakt nu ook zijn naam over dat van de Brusselse kabelmaatschappij. Meteen lanceert het een triple play aanbod dat volgens de kersverse ceo Pierre Danon "meer biedt dan een vergelijkbare formule bij Belgacom aan zowat de helft van de prijs." Hoewel het aanbod beperkt blijft tot de grenzen van het eigen kabelnetwerk (40% van Brussel, Wemmel, Drogenbos en een deel van het Groothertogdom Luxemburg), hoopt Numericable dat het andere spelers kan inspireren. Voor 40 euro per maand kun je er onbeperkt nationaal bellen (naar vaste lijnen), naar 83 digitale tv-zenders kijken (waaronder ook HD-kanalen), en surfen aan een snelheid tot 100 Mbit. Wie 20 euro meer wil betalen, krijgt meer tv-zenders (meer dan 140), meer dataverkeer (100 GB in plaats van 30 GB), en kan ook onbeperkt bellen naar vaste lijnen in 42 landen. Een uitbreiding naar andere gebieden in België is bijzonder moeilijk. Telenet is al eigenaar van de Vlaamse kabel en in Wallonnië is het Voo dat de plak zwaait. Daarover wist Pierre Danon wel te zeggen dat Numericable de "evolutie van Voo aandachtig volgt", dat zijn groep "bijzonder geduldig is", en dat de deur altijd openstaat voor gesprekken. Het triple play aanbod is gericht naar de residentiële markt. Zakelijke klanten zullen in de toekomst allicht bediend worden door Completel - een Franse acquisitie."Uiteindelijk zal die ook wel op de Belgische bedrijfsmarkt gaan spelen, maar we moeten eerst nog alle mogelijkheden overlopen", zei Danon daarover nog.