De Leuvense specialist in performance management Numius creëert een volledig uitbesteed business intelligence-aanbod voor grote bedrijven, of 'managed bi services'.

Numius heeft daarvoor de handen in elkaar geslagen met jarenlange partner IBM voor de Cognos-software en met het Belgische Iris voor infrastructuur. "Het is een drastische investering voor ons, maar het wordt een heel grondig aanbod, 'industrial strength' zeg maar", aldus managing partner Jo Coutuer.

"De drempel naar een bi-project voor grote klanten moet naar beneden. Door de crisis willen ze geen maanden technologieën bestuderen en vervolgens zware discussies voeren over licenties. Ze willen nu oplossingen voor specifieke problemen, aangeboden in eenvoudig model. Daarvoor hebben wij ons aanbod ontwikkeld." Coutuer wil voor het 'managed bi services'-model niet echt het woord 'cloud' in de mond nemen. "We willen vooral de associatie met het Facebook-model vermijden: het kost niks, maar het is quick and dirty. We willen vooral bi bieden die het meeste waarde genereert. Noem het een 'private cloud'-model voor verschillende partijen, cloud met een gezicht."

De rugdekking van namen als IBM en Iris kan helpen het aanbod armslag te geven bij de doelgroep: de grote accounts. "We spreken hier over leasingmaatschappijen, grote auto-invoerders, de overheid, ..." Tegen eind volgend jaar hoopt Coutuer zo'n 2500 eindgebruikers toegang te hebben gegeven tot bi.

Lees ook ons uitgebreide BI-dossier in Data News van deze week.

De Leuvense specialist in performance management Numius creëert een volledig uitbesteed business intelligence-aanbod voor grote bedrijven, of 'managed bi services'. Numius heeft daarvoor de handen in elkaar geslagen met jarenlange partner IBM voor de Cognos-software en met het Belgische Iris voor infrastructuur. "Het is een drastische investering voor ons, maar het wordt een heel grondig aanbod, 'industrial strength' zeg maar", aldus managing partner Jo Coutuer. "De drempel naar een bi-project voor grote klanten moet naar beneden. Door de crisis willen ze geen maanden technologieën bestuderen en vervolgens zware discussies voeren over licenties. Ze willen nu oplossingen voor specifieke problemen, aangeboden in eenvoudig model. Daarvoor hebben wij ons aanbod ontwikkeld." Coutuer wil voor het 'managed bi services'-model niet echt het woord 'cloud' in de mond nemen. "We willen vooral de associatie met het Facebook-model vermijden: het kost niks, maar het is quick and dirty. We willen vooral bi bieden die het meeste waarde genereert. Noem het een 'private cloud'-model voor verschillende partijen, cloud met een gezicht." De rugdekking van namen als IBM en Iris kan helpen het aanbod armslag te geven bij de doelgroep: de grote accounts. "We spreken hier over leasingmaatschappijen, grote auto-invoerders, de overheid, ..." Tegen eind volgend jaar hoopt Coutuer zo'n 2500 eindgebruikers toegang te hebben gegeven tot bi. Lees ook ons uitgebreide BI-dossier in Data News van deze week.