Option heeft een opmerkelijke managementherschikking doorgevoerd. Chief operating officer (coo) Philippe Rogge wordt bedankt voor bewezen diensten en Olivier Lefebvre wordt voorzitter van de raad van bestuur.

Het meest verrassend mag toch wel het vertrek van Philippe Rogge genoemd worden. Hij arriveerde pas eind 2008 bij Option, in de nieuw gecreëerde functie van coo. Hij was zo de feitelijke nummer twee van het bedrijf, onder ceo Jan Callewaert, die de dagelijkse operaties in handen kreeg. Rogge kwam van Belgacom, waar hij 8 jaar aan de slag was geweest, in zijn laatste functie als verantwoordelijke voor business development.

"Nu Option weer een 'lean and mean' bedrijf is met een organisatie die nood heeft aan een eenvoudiger beslissingsstructuur moesten we ook het management herzien", stelt Jan Callewaert in een persbericht. "Dat heeft geleid tot het vertrek van Philippe Rogge. Philippe vervoegde Option op één van de moeilijkste periodes voor het bedrijf en speelde een belangrijke rol in de herstructurering van het bedrijf vorig jaar." De cijfers bevestigen die laatste woorden. Option ging tussen eind 2008 en nu van 750 naar 320 werknemers.

Een tweede opvallende verschuiving is dat Jan Callewaert zelf niet langer voorzitter is van zijn eigen bedrijf. Hij blijft wel ceo en deel uitmaken van de raad van bestuur. Hij wordt vervangen door bestuurder Olivier Lefebvre.

Lefebvre is de voormalige ceo van de Brussels Stock Exchange en van de stichtende leden van de Belgische Commissie voor Corporate Governance. Hij werkte in het verleden ook als adviseur van de kabinetchef van de minister van Financiën. Op dit ogenblik is hij lid van de Raad van Bestuur van de Bank of New York Mellon nv, SRIW, en verschillende bedrijven actief in klimaatverandering en hernieuwbare energie (Xylowatt, Climact en Greenwatt). Lefebvre behaalde een PHD in economie aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en een MBA aan de Cornell University.

Option heeft een opmerkelijke managementherschikking doorgevoerd. Chief operating officer (coo) Philippe Rogge wordt bedankt voor bewezen diensten en Olivier Lefebvre wordt voorzitter van de raad van bestuur. Het meest verrassend mag toch wel het vertrek van Philippe Rogge genoemd worden. Hij arriveerde pas eind 2008 bij Option, in de nieuw gecreëerde functie van coo. Hij was zo de feitelijke nummer twee van het bedrijf, onder ceo Jan Callewaert, die de dagelijkse operaties in handen kreeg. Rogge kwam van Belgacom, waar hij 8 jaar aan de slag was geweest, in zijn laatste functie als verantwoordelijke voor business development. "Nu Option weer een 'lean and mean' bedrijf is met een organisatie die nood heeft aan een eenvoudiger beslissingsstructuur moesten we ook het management herzien", stelt Jan Callewaert in een persbericht. "Dat heeft geleid tot het vertrek van Philippe Rogge. Philippe vervoegde Option op één van de moeilijkste periodes voor het bedrijf en speelde een belangrijke rol in de herstructurering van het bedrijf vorig jaar." De cijfers bevestigen die laatste woorden. Option ging tussen eind 2008 en nu van 750 naar 320 werknemers. Een tweede opvallende verschuiving is dat Jan Callewaert zelf niet langer voorzitter is van zijn eigen bedrijf. Hij blijft wel ceo en deel uitmaken van de raad van bestuur. Hij wordt vervangen door bestuurder Olivier Lefebvre. Lefebvre is de voormalige ceo van de Brussels Stock Exchange en van de stichtende leden van de Belgische Commissie voor Corporate Governance. Hij werkte in het verleden ook als adviseur van de kabinetchef van de minister van Financiën. Op dit ogenblik is hij lid van de Raad van Bestuur van de Bank of New York Mellon nv, SRIW, en verschillende bedrijven actief in klimaatverandering en hernieuwbare energie (Xylowatt, Climact en Greenwatt). Lefebvre behaalde een PHD in economie aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en een MBA aan de Cornell University.