Het is dus een zware jongen, waarmee Nvidia de rij-eigenschappen van zelfsturende auto's wil verbeteren. Met 12 processorkernen en twee grafische processors levert de Drive PX 2 8 teraflops aan rekenvermogen. En met zijn energievraag van 250 Watt elektrisch wordt de module zo heet dat waterkoeling nodig is.

Dat rekenvermogen wordt ingezet om informatie te interpreteren van camera's, radar, lidar en andere componenten die gegevens genereren. In eerste instantie gaat het daarbij om het herkennen en juist interpreteren van objecten in de baan van de auto, zoals stoplichten, verkeersborden en -tekens, voetgangers, fietsers en andere voertuigen, en het aanpassen van het rijgedrag van de auto daarop.

Daar wil Nvidia het niet bij laten. Met machineleer-technieken moet de Drive PX 2 in de toekomst ook bijvoorbeeld voertuigen van hulpdiensten met zwaailicht kunnen herkennen, en detecteren of de weg glad is door sneeuw of ijzel.

Nvidia heeft een overeenkomst gesloten met Volvo om de Drive PX 2 in de praktijk te testen. In eerste aanleg gat het daarbij om 100 auto's, zei Nvidia's topman Jen-Hsun Huang op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Zijn presentatie is hier te zien.

Bron: Automatiseringgids.

Het is dus een zware jongen, waarmee Nvidia de rij-eigenschappen van zelfsturende auto's wil verbeteren. Met 12 processorkernen en twee grafische processors levert de Drive PX 2 8 teraflops aan rekenvermogen. En met zijn energievraag van 250 Watt elektrisch wordt de module zo heet dat waterkoeling nodig is. Dat rekenvermogen wordt ingezet om informatie te interpreteren van camera's, radar, lidar en andere componenten die gegevens genereren. In eerste instantie gaat het daarbij om het herkennen en juist interpreteren van objecten in de baan van de auto, zoals stoplichten, verkeersborden en -tekens, voetgangers, fietsers en andere voertuigen, en het aanpassen van het rijgedrag van de auto daarop.Daar wil Nvidia het niet bij laten. Met machineleer-technieken moet de Drive PX 2 in de toekomst ook bijvoorbeeld voertuigen van hulpdiensten met zwaailicht kunnen herkennen, en detecteren of de weg glad is door sneeuw of ijzel.Nvidia heeft een overeenkomst gesloten met Volvo om de Drive PX 2 in de praktijk te testen. In eerste aanleg gat het daarbij om 100 auto's, zei Nvidia's topman Jen-Hsun Huang op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Zijn presentatie is hier te zien. Bron: Automatiseringgids.