NXP ruilt Getronics voor Atos Origin als werkplekbeheerder. Dat terwijl de chipfabrikant vorig jaar nog een nieuwe overeenkomst met Getronics aan ging voor een uitbreiding van de werkzaamheden.

Getronics en NXP meldden vorig jaar augustus een driejarige overeenkomst aan te gaan voor werkplekbeheer. De dienstverlener beheerde al 2000 werkplekken van de chipleverancier (in Europa, Afrika en het Midden-Oosten) en zou er nog eens 13.000 bij krijgen (in de rest van die regio's, plus Noord-Amerika). Het nieuwe contract met een waarde van 15 miljoen euro is echter nooit bekrachtigd.

Een woordvoerder van NXP laat weten dat de chipproducent alsnog besloten heeft om het werkplekbeheer onder te brengen bij de partner die de rekencentrumdiensten uitvoert. Dat is Atos Origin. Daarmee sloot NXP in 2008 een vijfjarig contract voor het uitbesteden van het wereldwijde datacenterbeheer en de regievoering (waarde 125 miljoen euro, 200 medewerkers naar Atos Origin). "Om maximaal gebruik te kunnen maken van synergievoordelen, is besloten om het werkplekbeheer op termijn bij dezelfde leverancier onder te brengen. Over looptijd en de waarde van het contract, alsook over het overgaan van arbeidsplaatsen, kunnen we geen uitspraken doen."

Een woordvoerster van Getronics laat weten de beslissing van NXP te betreuren. Zij vertelt dat inmiddels de transitie van het lopende werkplekbeheer naar Atos Origin in gang is gezet. Eind dit jaar moet alles overgedragen zijn. Het bedrijf ging niet in op de vraag of Getronics schadevergoeding eist nu NXP een streep heeft gehaald door het contract van 15 miljoen euro. Ook is het niet duidelijk of het personeel dat het werkplekbeheer uitvoert voor NXP kan overstappen naar Atos Origin.

In samenwerking voor Computable

NXP ruilt Getronics voor Atos Origin als werkplekbeheerder. Dat terwijl de chipfabrikant vorig jaar nog een nieuwe overeenkomst met Getronics aan ging voor een uitbreiding van de werkzaamheden. Getronics en NXP meldden vorig jaar augustus een driejarige overeenkomst aan te gaan voor werkplekbeheer. De dienstverlener beheerde al 2000 werkplekken van de chipleverancier (in Europa, Afrika en het Midden-Oosten) en zou er nog eens 13.000 bij krijgen (in de rest van die regio's, plus Noord-Amerika). Het nieuwe contract met een waarde van 15 miljoen euro is echter nooit bekrachtigd. Een woordvoerder van NXP laat weten dat de chipproducent alsnog besloten heeft om het werkplekbeheer onder te brengen bij de partner die de rekencentrumdiensten uitvoert. Dat is Atos Origin. Daarmee sloot NXP in 2008 een vijfjarig contract voor het uitbesteden van het wereldwijde datacenterbeheer en de regievoering (waarde 125 miljoen euro, 200 medewerkers naar Atos Origin). "Om maximaal gebruik te kunnen maken van synergievoordelen, is besloten om het werkplekbeheer op termijn bij dezelfde leverancier onder te brengen. Over looptijd en de waarde van het contract, alsook over het overgaan van arbeidsplaatsen, kunnen we geen uitspraken doen." Een woordvoerster van Getronics laat weten de beslissing van NXP te betreuren. Zij vertelt dat inmiddels de transitie van het lopende werkplekbeheer naar Atos Origin in gang is gezet. Eind dit jaar moet alles overgedragen zijn. Het bedrijf ging niet in op de vraag of Getronics schadevergoeding eist nu NXP een streep heeft gehaald door het contract van 15 miljoen euro. Ook is het niet duidelijk of het personeel dat het werkplekbeheer uitvoert voor NXP kan overstappen naar Atos Origin. In samenwerking voor Computable